Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 18 februari 2012

Boktips: Tussan Kavat och rak, att leva med aspberger

Sitter här med ett stort leende på läpparna efter att ha läst Tussan Kavat och rak av Helena Svedlund. Detta är en mycket annorlunda bok. Den handlar om Tussan som har Aspberger. Boken är skriven med kärlek och humor och man kan inte annat än älska Tussan efter att ha läst boken. Dessutom beundrar jag Tussans mamma och bror.

Att vara mamma till Tussan är en utmaning och ett äventyr. Även om det ibland känns bottenlöst och sömnlöst så försöker Helena se det som en gåva. Det är inte alla förunnat att få ett barn som Tussan, hon förgyller livet men hon ger också ett nattsvart mörker. Att leva med Asperger som funktionshinder är inte lätt och att vara anhörig är ingen lek det heller. Det här är en liten glimt ur Helena och Tussans liv. Med en stor dos humor får vi följa med in i en värld fylld av hopp, förtvivlan och kaos men också enormt mycket kärlek till den helt underbara tjejen Tussan kavat och rak.

Det här är en liten bok som ser ut som en bilderbok för barn, men jag tycker att det är en bok som kan läsas av precis alla. Faktiskt tycker jag att den bör läsas av så många som möjligt, både barn och vuxna, för att alla ska inse att livet inte alltid är så lätt, men att där finns mycket  glädje ändå.

Kramisar Kim

Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker.