Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 13 februari 2012

Kapitel 1 Ett sätt att få din bok utgiven...

Vet att det finns många som drömmar om att bli författare. Idag berättar jag om Kapitel 1 där du har möjlighet att få ditt manus läst och kanske även få det utgivet!

Kapitel 1 är en webbtjänst där författare kan publicera manus (och andra texter) och där besökare kan läsa, betygsätta och kommentera dessa texter. Tjänsten drivs i samarbete med Piratförlaget AB som åtar sig att erbjuda de mest populära författarna ett förlagskontrakt enligt de riktlinjer som publiceras på www.kapitel 1.se och i enlighet med de publicistiska kvalitetskrav som Piratförlaget arbetar efter. I de fall författare erbjuds ett förlagskontrakt med Piratförlaget kommer ett separat förlagsavtal att tecknas mellan författaren och Piratförlaget. Kapitel 1 ägs och drivs av Kapitel 1 Förlag AB, org nr 556757-5856, Kaptensgatan 6, 114 57 Stockholm. E-post: info@kapitel1.se.


När du publicerar ett manus på Kapitel 1 och därmed skapar en bok på nätet behåller du upphovsrätten till verket, dvs du äger fortfarande ditt material. Kapitel 1 ges rätt att marknadsföra din bok, namn (eller pseudonym), bild och bokomslag till tjänstens besökare och i förekommande fall till media eller andra utomstående personer eller företag. Kapitel 1 (eller någon annan) har inte rätt att publicera din bok i något annat sammanhang utan ditt uttryckliga godkännande.

Författare som publicerar manus på Kapitel 1 samtycker till att ge Kapitel 1/Piratförlaget exklusiv förhandsrätt att skriva ett separat förlagsavtal inom en period av tre månader efter det att författaren färdigställt sin bok på Kapitel 1.

På Kapitel 1 hittar du Månadens Novell:

Varje månad
1- 15  Lägg till din novell för att vara med och tävla. Högst 10 000 tecken.
15 - 29  Rösta på den som har skrivit den bästa novellen och följ månadens tema.
30:e Bästa novellen i månaden koras

Röstning
Den medlem som har en eller flera böcker på sajten tilldelar den du röstar på 3 röster. Om du inte har en egen bok upplagd, men har ett konto hos oss, bidrar du med en röst.

Pris
Varje månad vinner den person som fått flest röster en lektörsläsning av sin bok av Piratförlagets lektör och att få sin novell synlig på framsidan av Kapitel 1 under hela månaden. I december får de sju noveller som vunnit under året tävla om att bli årets novell och kommer då att läsas av en jury av bloggare, författare, förläggare, egenutgivare och lektörer samt Kapitel 1s styrelse.

Blev du nyfiken på Kapitel 1? Kika in här för att läsa mer.


Hittade de här fina orden på Kapitel 1: Astrid Lindgren har sagt: "Jag vill inte skriva för vuxna. Jag vill skriva för en läskrets som kan skapa mirakel. Endast barn skapar mirakel när de läser."

Lycka till med ditt skrivande!

Kramisar Kim

Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker.