Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 13 februari 2012

Kapitel 1 Ett sätt att få din bok utgiven...

Vet att det finns många som drömmar om att bli författare. Idag berättar jag om Kapitel 1 där du har möjlighet att få ditt manus läst och kanske även få det utgivet!

Kapitel 1 är en webbtjänst där författare kan publicera manus (och andra texter) och där besökare kan läsa, betygsätta och kommentera dessa texter. Tjänsten drivs i samarbete med Piratförlaget AB som åtar sig att erbjuda de mest populära författarna ett förlagskontrakt enligt de riktlinjer som publiceras på www.kapitel 1.se och i enlighet med de publicistiska kvalitetskrav som Piratförlaget arbetar efter. I de fall författare erbjuds ett förlagskontrakt med Piratförlaget kommer ett separat förlagsavtal att tecknas mellan författaren och Piratförlaget. Kapitel 1 ägs och drivs av Kapitel 1 Förlag AB, org nr 556757-5856, Kaptensgatan 6, 114 57 Stockholm. E-post: info@kapitel1.se.


När du publicerar ett manus på Kapitel 1 och därmed skapar en bok på nätet behåller du upphovsrätten till verket, dvs du äger fortfarande ditt material. Kapitel 1 ges rätt att marknadsföra din bok, namn (eller pseudonym), bild och bokomslag till tjänstens besökare och i förekommande fall till media eller andra utomstående personer eller företag. Kapitel 1 (eller någon annan) har inte rätt att publicera din bok i något annat sammanhang utan ditt uttryckliga godkännande.

Författare som publicerar manus på Kapitel 1 samtycker till att ge Kapitel 1/Piratförlaget exklusiv förhandsrätt att skriva ett separat förlagsavtal inom en period av tre månader efter det att författaren färdigställt sin bok på Kapitel 1.

På Kapitel 1 hittar du Månadens Novell:

Varje månad
1- 15  Lägg till din novell för att vara med och tävla. Högst 10 000 tecken.
15 - 29  Rösta på den som har skrivit den bästa novellen och följ månadens tema.
30:e Bästa novellen i månaden koras

Röstning
Den medlem som har en eller flera böcker på sajten tilldelar den du röstar på 3 röster. Om du inte har en egen bok upplagd, men har ett konto hos oss, bidrar du med en röst.

Pris
Varje månad vinner den person som fått flest röster en lektörsläsning av sin bok av Piratförlagets lektör och att få sin novell synlig på framsidan av Kapitel 1 under hela månaden. I december får de sju noveller som vunnit under året tävla om att bli årets novell och kommer då att läsas av en jury av bloggare, författare, förläggare, egenutgivare och lektörer samt Kapitel 1s styrelse.

Blev du nyfiken på Kapitel 1? Kika in här för att läsa mer.


Hittade de här fina orden på Kapitel 1: Astrid Lindgren har sagt: "Jag vill inte skriva för vuxna. Jag vill skriva för en läskrets som kan skapa mirakel. Endast barn skapar mirakel när de läser."

Lycka till med ditt skrivande!

Kramisar Kim

Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker.

10 kommentarer:

 1. Men vad spännande! Tack för att du delar med dig av allt du vet och känner till. Din blogg är inte bara inspirerande utan även så informativ och RIK på konstruktiva tips och råd. Big thanks!
  Ha en riktigt fin dag.

  SvaraRadera
 2. Hej Helena
  Glad att jag kan hjälpa till. Tack för alla dina fina ord, blir jätteglad! En bra start på veckan!
  Detsamma!
  Kram Kim

  SvaraRadera
 3. Det är givande att det finns flera möjligheter att få respons på sina texter genom Pirat förlagets initiativ med Kapitel 1 - dessutom i slutändan få möjlighet till ett eftertraktat kontrakt om utgivning.

  Här hemma har jag Sara Löwenstams debutbok "Udda" som vann tävlingen Bok-SM 2009 arrangerad av Kapitel 1 och Piratförlaget.

  Jag har aldrig publicerat någon text på Kapitel 1 - men jag har läst en del ibland ...

  Tack för den fina informationen Kim:))

  Kram Ebba

  SvaraRadera
 4. Jag har många gånger funderat på att lägga upp mina texter på Kapitel 1. Men jag vågar som inte. Det har kanske med prestationsångest att göra...?

  Men jag tycker att det är jättebra att det finns och brukar vara in där och läsa lite ibland

  SvaraRadera
 5. Hej Ebba
  Härligt att höra om någon som har lyckats få sin bok utgiven genom Kapitel 1! Tack för att du berättade det, förhoppningsvis sporrar det andra att försöka!
  Varför inte ta steget nu Ebba!
  Lycka till!
  Tack!
  Kram Kim

  Hej Författardrömmar
  Förmodligen, att lägga ut sina texter till offentligt beskådande är inte alltid lätt.
  Men friskt vågat hälften vunnit, säger de och varför inte ta steget nu?
  Lycka till!
  Kram Kim

  SvaraRadera
 6. I ärlighetens namn är nog chansen att få en bok publicerad på Piratförlaget (eller något annat av de större förlagen) via Kap 1 högst minimal.

  Däremot är jag ett levande bevis på att man kan bli "upptäckt" där. Min bok Själseld (www.sjalseld.com) lästes av Frida på Mörkersdottir förlag just på Kap 1 och kontaktade sedan mig. Å på den vägen är det :)

  Tyckte också det var grymt jobbigt att lägga upp mina första alster för allmän beskådan....

  SvaraRadera
 7. Hej Maths

  Härligt att du berättar om att din bok blivit upptäckt på Kapitel1. Det sporrar andra att våga skicka in.

  Grattis till att ha fått din bok Själseld utgiven!

  Kram Kim

  SvaraRadera
 8. Toppen med alla dina tips Kim!! Jag tänker att ju fler vägar det finns att få en bok upptäckt, desto bättre. Det som inte funkar för den ena funkar kanske någon annan.

  SvaraRadera
 9. Hej Ingrid
  Javisst är det bra att det finns många vägar att bli upptäckt på. Känns som om det är lättare nuförtiden än när jag fick mitt manus antaget.
  Kram Kim

  SvaraRadera
 10. Jag kan också få intrycket att det är lättare nu, men samtidigt verkar det vara så många fler som vill ta chansen så kanske konkurrensen är större... jag vet att vi är utsatta för extremt mycket fler medier nu med fler TV-kanaler, fb, twitter, etc etc, så frågan är om det är svårare eller lättare... kanske lättare att bli upptäckt, men svårare att hålla sig kvar... jag bara spekulerar, ha ha.

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!