Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 26 februari 2012

Har du frågor om manus, om du ska skicka följebrev etc. Här hittar du svaren!

Det kommer oändligt många frågor om hur man ska göra när man skickar sitt manus till ett förlag. Det finns nästan lika många svar som det finns förlag. Så här skriver Piratförlaget:

Vi tar endast emot manus som skickats med vanlig post. Rekommenderat brev eller paket måste hämtas ut på posten och det har vi inga möjligheter att göra. Vi vill i dagsläget inte heller ha manus via e-post eller på cd-rom.

Vi har inga speciella krav på hur manuset är utformat, t ex vad gäller radavstånd eller typsnitt. Det viktiga är att det är läsvänligt. Vi föredrar manus i lösblad, så du behöver inte sätta in det i en pärm eller mapp. Bifoga ett följebrev där du presenterar dig själv och innehållet i ditt manus.

Vår målsättning är att kunna ge besked inom tre månader, även om vi inte alltid kan leva upp till detta. Vi har tyvärr ingen möjlighet att bekräfta mottagandet av ditt manus. Däremot får du ett skriftligt svar från oss när vi väl har hunnit titta på det. Med anledning av den stora mängden inskickade manus kan vi endast undantagsvis ge några kommentarer rörande ditt manus.

Piratförlaget
Manusavdelningen
Kaptensgatan 6
114 57 Stockholm

Om du har frågor rörande ditt manus får du gärna kontakta manus@piratforlaget.se

Lilla Piratförlaget
Lilla Piratförlaget ger ut barn- och ungdomsböcker.
Märk ditt kuvert med ”Lilla Piratförlaget” och skicka till adressen ovan. Om du har några frågor får du gärna kontakta manus@lillapiratforlaget.se

Under ett drygt halvår samlade Piratförlaget ihop en stor mängd allmänna frågor om manus via en frågeruta på sin sida. Klicka här för att läsa frågorna och svaren.

Hoppas att detta kan vara till din hjälp. Kika även in på andra förlag och se vad de lämnar för tips och råd, och hur de vill ha ditt manus, som brev, pdf-fil, cd etc.

Du kan också läsa mina tidigare tips om Skrivprocesser, vart du ska skicka ditt manus, hur du ska börja din berättelse och mycket mer under Kimselius Skrivtips. Här hittar du också adresser till de stora förlagen och kan läsa om i vilket format de vill ha ditt manus.

Lycka till med din berättelse och lova höra av dig den dag du får ditt manus antaget!

Kramisar Kim


Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker.