Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 29 februari 2012

Var rädd om din lokala bokhandel!

Att gå in i en bokhandel och kika runt bland böckerna är något av det roligaste som finns, om man älskar böcker! Det går att lyfta upp boken, bläddra igenom den, läsa baksidestexten och lukta på den!

Älskar att lukta på böcker, speciellt mina egna när de kommit från tryckeriet. Har du tänkt på att böcker luktar gott, något alldeles speciellt?

Att hitta det där guldkornet, boken du inte visste fanns, det gör du bara i en bokhandel när du strosar omkring. På nätet kan du bara leta upp den bok du söker. Eventuellt också kika på topplistan.

En bokhandel kan ge dig så mycket mer. Du kan fråga kunnig personal efter den där speciella boken du söker. Finns den inte i butiken kan du be de ta hem boken till dig.

På Island signerade jag hos flera bokhandlare och det som slog mig då var hur mycket folk det var i bokhandeln. Mycket på grund av att det fanns möjlighet att sitta ned, ta en kopp kaffe och kaka, läsa en bok eller tidning, i bokhandeln! Något vi kanske skulle införa här i Sverige?

Förr i tiden kom nya titlar ut först i bokhandeln, efter ett tag kom boken ut i bokklubbar och i varuhusen. Då var det inte lika stor konkurrens om nya titlar och folk köpte sin efterlängtade bok i bokhandeln.

Nu släpps böcker exakt samtidigt på alla platser och ofta även som ljudbok, mp3-bok och e-bok.

Det är inte lätt för bokhandeln att konkurrera med varuhusen som köper upp stora mängder böcker och därigenom får mycket stora rabatter och genom det kan hålla låga priser.

Visst är det bra att man kan köpa en bok billigt! Men tänk den dag då varuhusen bestämmer sig för att inte längre sälja böcker, vad gör du då om din lokala bokhandel har varit tvungen att slå igen? Beställer över nätet, svarar du säkert. Visst, det går. Men hur ska du hitta guldkornen?

I bokhandeln kan du dessutom möta författare som signerar och berättar om sina böcker.

En bokhandel är en alldeles egen värld fylld av äventyr, romantik, historier och spänning. Det finns ingen annanstans där du kan uppleva boken så levande som du gör i bokhandeln!

Var rädd om din lokala bokhandel! En dag kanske den inte längre finns kvar!

Kramisar Kim


Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker.