Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 1 februari 2012

Uppäten inköpslista

Har lärt mina hundar att plocka upp saker som jag tappar, vilket är på gott och ont. Inatt eller imorse råkade tydligen någon av dem vifta ned inköpslistan som låg på köksbordet. Berner Sennerhundar är rätt stora som du säkert vet.

Såg en av hundarna tugga på något, men tänkte inte mer på det. Inte förrän jag skulle ta inköpslistan där jag noga hade skrivit upp under en lång tid vad jag skulle inhandla inför min resa till Mexiko. Ingen lista någonstans. Då mindes jag hunden som stått vid köksbordet och tuggat, såg ned på golvet och där låg en minimal bit av inköpslistan, så liten att det inte gick att läsa vad det stod.

Du vet säkert själv hur det är när man ska försöka skriva om något man redan har skrivit. Speciellt om det har skrivits under en lång tid. Förra inköpslistan var fullklottrad med saker jag behövde. Jag lovar dig, det blev betydligt billigare att handla idag, eftersom listan bara var hälften så lång som tidigare.

När jag befinner mig i Mexiko och saknar något av det jag hade tänkt köpa, ja då kommer jag säkert att tänka på hundarna, vilket inte får mig att bli arg, utan istället le av saknad.

Lyckades i alla fall komma ihåg att jag skulle köpa en ny vindjacka. Fick tag på en supersnygg, både vind och vattentät. Jan hade gått omkring och läst på prislapparna och baxnat. Men i slutändan blev min jacka bara en fjärdedel av priset på de han hade sett på. Så då tyckte jag att jag gott kunde köpa en tunn tröja av Merlinoull också. Inte för att jag kommer att behöva den i Mexiko, hoppas jag, men jag kommer att behöva den under min resa till Stockholm. Iallafall om Sibirienkylan håller sig kvar ännu ett tag.

Tur att Jan var med och handlade, för han kom ihåg några av de saker som jag hade skrivit upp på listan.

Med barn och hundar i huset blir livet aldrig tråkigt, eller hur?

Kramisar Kim

Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker.