Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 28 mars 2012

Åh vad glad jag blir, det kommer ännu en bok i serien Det mörka Tornet av Stephen King: The Wind Through the Keyhole

Jag har i ett tidigare blogginlägg berättade hur mycket jag tycker om Stephen Kings serie det Mörka tornet. Till min glädje upptäckte jag att det kommer en ny bok i serien.

För dig som inte känner till böckerna kommer här lite information:
Stephen King, skräckmästare och tegelstensförfattare nummer ett, beskriver Dark Tower-sviten som sitt livsverk. Då seriens sju huvudböcker tog tjugo år att skriva och den totala omfattningen ligger på åtta romaner, två seriealbum och en novell är det lätt att hålla med.

Men är det värt att ge sig in i den här världen. Svaret på den frågan är definitivt ett JA! Efter decennier med revolvermannen Rolands jakt på det Mörka Tornet är läsarskaran fortfarande fascinerad och växande.

Här kan du läsa vad Det Mörka Tornets berättelser handlar om:
Den första boken Revolvermannen öppnar med ett ödesmättat citat: "The man in black fled across the desert, and the gunslinger followed."

Roland av Gilead, revolverman av Arthur Elds ätt, förföljer mannen i svart genom en dammig värld i upplösning. Moral och hjältemod har fallit, tiden är ur led och öknen suger livet ur de själar som är kvar.

Som den sista av de riddarlika revolvermän som stått för lag och ordning, är det Rolands öde att finna det Mörka Tornet och stoppa förfallet.

Hans resa för honom genom fascinerande världar: från western vandrar Roland in i verkligheter bara några steg från vår egen, vidare genom platser bekanta ur andra Stephen King-romaner.

Det blir en ovanlig läsupplevelse, drömsk och fängslande och något av det bästa Stephen King har skrivit.

De första sju romanerna beskriver Rolands och hans kamraters färd och det Mörka Tornets slutgiltiga öde. I den nya boken The Wind Through the Keyhole besvaras frågan om vad som händer i luckan mellan den fjärde och femte boken. För nya läsare ger boken en möjlighet att pröva på Stephen Kings serie Det Mörka Tornet med en kortare berättelse. Och för alla er som troget har följt Roland och hans ka-tet, blir det en härlig återkomst till det Mörka Tornets tidlösa verklighet!

The Wind Through the Keyhole tar ett kliv tillbaka i tiden och berättar om revolvermannen Rolands tidigare år, när han plågades av skuldkänslor efter sin mors död. Roland skickas av sin far för att undersöka en härjande hamnskiftare, en "skinnman". En skrämd pojke, Bill Streeter, är ensam överlevande efter den senaste attacken. Roland är själv inte mycket mer än en pojke vid den här tiden, och lugnar Bill genom att berätta en historia som hans mor läste för honom ur Elds bok.

The Wind Through the Keyhole utkommer i april på engelska. När den kommer på svenska vet jag inte. Men det lär säkert inte dröja länge.

Ser fram emot att läsa ännu en bok i serien om Det Mörka Tornet, en romansvit som jag verkligen älskade att läsa och varmt kan rekommendera!

Kramisar Kim


Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker.

2 kommentarer:

Astrid Ahlberg sa...

Va underbart med ännu en i serien Det mörka tornet! Är också en älskare av den serien och några av hans andra, dock inte de värsta rysarna...

Kim M. Kimselius sa...

Hej Astrid
Härligt att höra. Väntar med spänning på den svenska översättningen. Snart har jag inte tålamod att vänta längre...
Kram Kim ;-)