Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 31 mars 2012

Recension: Cirkeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren

Den är boken var mycket omtalad när den kom ut, den nominerades till och med till Augustpriset. Alla verkade tala om boken. Klart jag kände att jag ville läsa den.

Inför min Mexikoresa laddade jag ner boken på min MP4-spelare och började lyssna på resan över till Mexiko. Visst började boken spännande, men händelserna kändes lösryckta och det var svårt att hänga med. Betänk då att jag verkligen hade tid att lyssna i lugn och ro och koncentrera mig på boken.

Till slut gav jag upp och lyssnade inte på boken på hela resan. När jag kom hem från min Mexikoresa gav jag boken en ny chans, lyssnade på den i ett sträck i två timmar. Sedan kände jag att jag hade fått nog. Tycker att Cirkeln är en en rörig, osammanhängande berättelse.

Så här står det om boken:

"... jag blev fullständigt fucking knockad ... det här kommer att bli stort" - Jonas Thente, DN.

Engelsfors. Vackert namn, risig stad. Omgiven av djupa skogar där människor ofta går vilse och försvinner. Sex tjejer har just börjat gymnasiet. De har inget gemensamt - förutom att en uråldrig ondska jagar dem.

Höstterminen har just börjat när en elev hittas död på en av gymnasieskolans toaletter. Alla förmodar att det var ett självmord. Alla utom de som vet sanningen.

En natt då månen färgats mystiskt röd förs sex tonårstjejer till den nedlagda folkparken. De vet inte hur de har kommit dit eller varför de är där, men utan varandra kommer de inte att överleva.

De får veta att de är häxor. De Utvalda, som nämns i en uråldrig profetia.

Plötsligt är gymnasiet på liv och död - bokstavligt talat. De måste lära sig samarbeta trots sina olikheter, och kontrollera de magiska krafter som vaknat till liv inom dem. Tiden håller på att rinna ut. De måste hitta och besegra ondskan som jagar dem, innan ondskan hittar dem.

En svensk bruksort blir spelplatsen för den stora striden mellan ont och gott. Cirkeln bjuder på 520 spänningsladdade sidor med kärlek, magi, jobbiga föräldrar, läxor, död och vänskap.

2012 kommer fortsättningen Eld och 2013 står slutstriden i sista romanen Nyckeln.

Kan inte förstå den uppmärksamhet boken har fått. (Kanske bara bra marknadsföring?)

När jag häromdagen besökte en bokhandel började vi diskutera böcker. Eftersom det låg en hög stapel av Cirkeln på bokrean berättade jag vad jag kände för boken och sa att jag nog är ett undantag som inte tycker om boken.

Bokhandlaren bekräftade att jag inte är ensam om att inte tycka om boken. Personalen i bokhandeln tycker inte heller om den. Han berättade att trots att det var ett väldigt lågt reapris på Cirkeln sålde boken inte alls...

Det här är en bok jag INTE rekommenderar, därför hamnar den inte under boktips utan under Recensioner.

Förstår om du kanske tycker om boken, för alla har vi ju olika åsikter om det mesta. Men Cirkeln tilltalade definitivt inte mig.

Kramisar Kim

Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker.