Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 26 mars 2012

Tidsomställningen ger fler hjärtinfarkter!

Du missade väl inte att ställa om klockan igår. Den skulle skruvas fram en timma. Vilket innebär att en timma av vårt liv försvann, att vår biologiska klocka kommer i otakt, att djuren inte är i takt med vår tid...

Nu är det i alla fall bevisat, våra kroppar mår inte bra av att ändra på tiden. Det visar sig att direkt efter att vi vrider klockan framåt och cirka en vecka framåt ökar antalet hjärtinfarkter markant. Det tros bero på den stress det innebär för kroppen att tvingas stiga upp en timma tidigare än normalt, att inte vara i fas med vår biologiska klocka.

Undrar vad det var för idiot som kom på att ändra på naturlagarna och vrida klockan fram och tillbaka. Varför inte behålla tiden som den är och rätta livet efter den? Vet att många kommer att skriva att det är väl bra att det blir ljusare på kvällarna. Men morgnarna då? Den där ljuvliga skira vårmorgonen, den som vi alla har längtat så mycket efter, ifrån den stjäls en timma!

Personligen uppskattar jag mer den tidiga morgonens ljus än kvällsljuset. Min kropp protesterar en hel vecka mot tidsomläggningen, ändå är jag morgontidig av mig och tycker om att gå upp tidigt. Men... min biologiska klocka stämmer inte med den klocka jag har på armen.

Jag tänker definitivt vara rädd om mig veckan efter tidsomställningen. Ta det lugnt även du och låt dig inte stressas av tidsomställningen. Tids nog vänjer sig kroppen vid den nya tiden, fast då är det dags att vrida klockan tillbaka igen, med allt vad det innebär... Åhåjaja...

Kramisar Kim

Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker.