Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 19 april 2012

Lång körning för föreläsning på Centralskolan i Staffanstorp

I måndags var jag på Centralskolan i Staffanstorp och föreläste. Det tar mig tre timmar att köra ner dit, en lång resa som jag gjorde i sällskap av Viveca Lärn och Öster om Heden. Mycket trevligt sällskap!

Bibliotekarien Inger tog emot mig, lika vänlig som vanligt. Detta var andra gången vi träffades och jag tror det var fjärde gången jag föreläste på den här skolan. Ändå har jag inte riktigt lärt mig att hitta dit. Kör alltid nya, krångliga vägar varje gång.

Centralskolan är en högstadieskolan och samtliga elever gick omkring med sina bärbara datorer. Tänk, när jag gick på högstadiet släpade vi på böcker... Den här unga damen var mycket vacker och jag ville föreviga henne, samtidigt som du får se hur de går omkring och bär på sina datorer.

På Centralskolan föreläser jag i biblioteket. Det är trevligt att stå där med alla böcker omkring mig. Salen har också bra akustik, så jag behöver inte anstränga rösten alltför mycket. Är inte helt återställd vad det gäller rösten och hostan.

Förr brukade jag ha med mig alla mina böcker i en väska och visa för eleverna, men jag tror att det var vid bok 11 som gränsen var nådd för vad jag orkade bära med mig. Därför har jag nu A-4-bilder på omslagen och visar dem när jag talar om böckerna. Men jag har alltid någon bok med mig om det blir tid över för högläsning.

Här ser du närbild av omslaget som jag har med mig. I bakgrunden har bibliotekarien ställt upp de få böcker som var inne. Inger berättade att mina böcker ständigt är utlånade och På liv och död i andra världskrigets skugga samt På flykt från andra världskrigets fasa har inte varit inne i hyllorna en ända gång sedan hon köpte in böckerna i höstas. Sådant är roligt att höra!

Det var rätt stora grupper, eftersom det var 1,5 klass vid varje föreläsning. Men det gör inte så mycket, eftersom jag tycker det är roligt att nå ut till så många som möjligt.

Här ser du en hel del av de elever som var och lyssnade i första omgången. Det är roligt när det är varierande föreläsningar och inte samma varje gång. Ja, sedan var det bara att sätta sig i bilen igen och åka tre timmars bilresa igen, åter i sällskap med Viveca Lärn.

Dagen efter den här föreläsningen var jag i Olofström och arbetade med skrivprojekt, något jag tycker väldigt mycket om. Det var riktigt aprilväder för det hade kommit närmare 20 cm snö i Olofström med omnejd. Tur att det hade börjat töa och inte var någon risk för halka, eftersom jag hade sommardäck på bilen.

På torsdag bär det av till Olofström igen. Då ska jag besöka tre olika skolor. Nästa vecka är fullbokad med föreläsningar och den veckan kommer jag att tillbringa i Skåne. Sedan bär det iväg till Singapore där jag ska föreläsa för eleverna på Svenska Skolan, samt för lärarna i skolan.

När jag inte föreläser arbetar jag med att lägga "kött på benet" på min bok Mayafolkets Hemlighet. Om du vill veta vad jag menar med det kan du kika in här.

Om du vill att jag ska komma och besöka din skola bokar du en föreläsning genom Författarcentrum, kontaktuppgifter hittar du här!

Ha det så bra! 

Kramisar Kim



Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker.

4 kommentarer:

  1. Du gör en stor insats för berättandet ,historieintresset och språket Kim. Varm tack för ditt engagemang för den unga generationen.
    Elisabet Jönsson/gymnasielärare

    SvaraRadera
  2. Hej Elisabet
    Tack för dina fina ord som gör mig mycket glad och värmer mitt hjärta. Härligt att läsa sådana ord direkt på morgonen.
    Kram Kim

    SvaraRadera
  3. Var det författaren Lärn du hade med dig? Föreläste hon också?
    Det var ju perfekt att var i biblioteket för då behövde du ju verkligen inte släpa med dina böcker :) .

    SvaraRadera
  4. Hej Ingrid
    Ja, det kändes nästan som om Viveca Lärn satt bredvid mig, eftersom jag lyssnade på hennes bok Öster om Heden som hon har läst in!
    Ja, det var bra. Biblioteket hade samlat ihop mina böcker från andra bibliotek också, eftersom mina böcker oftast är utlånade. Kul!
    Kram Kim

    SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!