Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med över 40 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare och föreläsare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 5 maj 2012

Boktips: Öster om Heden av Viveca Lärn

Tycker du om böckerna om Saltön av Viveca Lärn ska du absolut läsa Öster om Heden! Det här är en dråplig historia om några vilse själar som bor runt Heden i Göteborg. En plats som jag är väl bekant med som göteborgska: till Heden åkte man på lördagskvällarna för att köpa korv innan man körde hem efter en utekväll. Precis som personerna i boken också gör.

Kanske är det för att jag är göteborgska som jag älskar boken, jag känner igen gatorna de går på, platserna de talar om. Men... De ger sig av på en spännande resa till en plats där jag aldrig har varit, där de upplever både spännande och lite mystiska saker.

Ny romanserie av Viveca Lärn:
Tre år har gått sedan punkten sattes för den sista boken om Saltön och dess stundtals galna och ständigt kärlekstörstande invånare. Saknaden har varit stor, men nu fyller Viveca Lärn själv hålet i trogna läsares hjärtan med den första delen i en ny romanserie.
Vi lämnar Bohuslän och förflyttar vi oss via Göteborg ända till Afrikas solbrynta savanner. Häng med hyresgästerna i Öster om Heden på safari!
När folk i kvarteret plötsligt vinner på Postkodlotteriet kommer det kurviga yrvädret Samantha på att ett ypperligt sätt att lära känna sina grannar är att resa tillsammans. Fast egentligen är det mest den sammetsögde författaren Martin hon vill komma in på livet. Fotvårdsspecialisten Samantha, en bekant figur från Viveca Lärns roman Den blå vänthallen, är numera 39 år och gift, men distingerade Roger har drabbats av stroke och är inte lika spännande längre. Tyvärr hindrar det varken honom, eller Martins paranta mamma Karin, eller den smygpimplande lärarinnan Margareta och hennes frisksportande make Axel, eller tobakshandlarbröderna Åke och Holger, från att haka på resan till Kenya.
Ja, det blir till slut en brokig skara människor som åker på lyxsafari, var och en med egna syften och mål med resan.
När de åtta göteborgarna omtumlade återvänder till Öster om Heden är ingenting sig likt och ingenting blev riktigt som de hade tänkt sig. Fast ganska bra ändå.
Med omisskännlig värme och humor har Viveca Lärn skrivit en samtidsroman i samma anda som de sex makalöst framgångsrika berättelserna om Saltön.

Om Saltöböckerna:
"Det sammanfattande ordet för Saltöserien som helhet måste nog ändå bli glädje. Läsglädje."

En bok med Saltöanda, en bok att älska och skratta till. Rekommenderar dig verkligen att läsa/lyssna på denna bok!

Kramisar Kim

Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker. Här kan du köpa mina böcker.

4 kommentarer:

...med näsan i en bok... sa...

Jag älskade Saltö-böckerna, ska absolut läsa denna! Tack för tipset!

Kim M. Kimselius sa...

Hej Med-näsan-i-en-bok
Det låter bra. Ska bli spännande att höra vad du tycker om den!
Kram Kim

franziengland sa...

Det ger definitivt en extra dimension att läsa böcker som utspelar sig i miljöer man känner igen. Jag gillar det med Mons Kallentofts deckare som utspelar sig i Linköping där jag gått i skola på gymnasiet.
Men det är också kul att läsa böcker som utspelar sig i miljöer man inte känner. Då blir det en annan del av upplevelsen. Jag gillar Åsa Larssons böcker som utspelar sig i Kiruna, för att jag gillar beskrivningarna av miljön däruppe.
Kul på olika sätt :) .

Kim M. Kimselius sa...

Hej Ingrid
Ja det stämmer att det ger mer när man känner igen sig. Lyssnar just nu på Åsa Larssons nyaste: Offer åt Molok. Otäck.
Kram Kim