Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 2 maj 2012

Idag fyller jag år!

För femtioåtta år sedan föddes jag, en vacker vårdag i maj. Jag är andra barnet i en syskonskara på fyra, andra flickan och lite av en besvikelse, eftersom mina föräldrar önskade sig en pojke.

Kanske var det därför jag var en pojkflicka när jag var barn. Att jag red på suggorna i grisstallet, byggde trädkojor och lådbilar, älskade naturen och tuffa utmaningar, istället för att fixa frisyrer, prova kläder och prata om de senaste popidolerna.

Den här födelsedagen är alldeles speciell, för den firar jag i Singapore, utan min man, min familj och mina vänner. Jag är i Singapore för att föreläsa för elever och lärare på Svenska skolan. Det ska bli jättekul. När de bokade mig hade jag som enda förutsättning att jag skulle ha fötterna på jorden den 2 maj, min födelsedag. Därför såg de till att jag var i Singapore, för att de skulle kunna fira mig där.

Det ska bli spännande, ännu vet jag inte vad dagen för med sig, men det blir i alla fall helt annorlunda mot vad jag är van vid. Normalt när vi fyller år i vår familj är det alltid födelsedagsbarnet som bestämmer allt som ska hända och ske den dagen, vad som ska ätas och så vidare. Nu vet jag ingenting. Det känns som en stor födelsedagspresent som jag kommer att öppna sakta, bit för bit under dagen. Jag lovar berätta i ett kommande blogginlägg hur min födelsedag blev.

Men nu är det dags att börja fira dagen!

Kramisar från födelsedagsbarnet KimJag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker. Här kan du köpa mina böcker.