Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 29 april 2012

Gå ned i vikt med hjälp av choklad

Har förstått att mina inlägg om choklad är mycket populära. Själv älskar jag choklad och försöker hitta nya anledningar till att med gott samvete få äta den i alla dess former.

Läste att man kan gå ner i vikt med hjälp av choklad. Det låter perfekt, eller hur?

Hängivna chokladätare väger mindre än personer som sällan unnar sig choklad. Det menar amerikanska forskare efter de studerat 1 000 personer och deras vikt och matvanor.

De som åt choklad 5 gånger per vecka hade ett lägre BMI och vägde mindre än de testdeltagare som sällan eller aldrig åt choklad. Detta trots att chokladätarna åt fler kalorier och mer mättat fett än övriga. Forskarna tror att den kaloririka chokladen i slutändan kan tillföra kroppen mindre mängd energi än vad den innehåller, en effekt av att aktiva ämnen i bland annat kakao kan boosta ämnesomsättningen.

Choklad med hög kakaohalt är naturligt bitter, en smak som verkar aptitdämpande. Är fettet av god kvalitet har det dessutom en förmåga att förlänga mättnadskänslan. Choklad innehåller också koffein, som i studier visat sig kunna öka förbränningen.

Epicatechin är en av många antioxidanter som finns naturligt i kakao. Ett ämne som kan öka förbränningstakten i samma utsträckning som motion, menar amerikanska forskare.
I en studie kunde de notera att de möss som fått äta antioxidanten sprang dubbelt så fort jämfört med möss som bara fått vatten.

Det krävs dock inga stora mängder choklad för att hälsovinsterna ska bli optimala. En frimärkesstor bit är precis lagom för att orken och matsmältningen ska påverkas på bästa sätt, säger forskarna.

De här uppgifterna har jag hämtat ur tidningen MåBra hemsida. Där hittar du mycket spännande läsning, så även i själva tidningen!

Läs fler blogginlägg om choklad:
Choklad ökar din uthållighet.
Choklad en grönsak i förklädnad.
Jag skriver som bäst när jag äter choklad.
Provsmakning av Zebeda choklad.
Möte med chokladmästaren Jan Hedh.
Chokladens historia.

Ja, som du ser tycker jag mycket om choklad och älskar att skriva om det! Ta en bit choklad och njut av livet!

Kramisar Kim



Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker.

4 kommentarer:

  1. Hej Matilda
    Det var en rejäl utmaning. Får ta det när jag är tillbaka från mina föreläsningar i Singapore, dit jag reser idag!
    Fortsätt ditt fina arbete med din bokblogg!
    Kram Kim

    SvaraRadera
  2. Jag äter mörk 70 % choklad varje dag! Det är det enda "godis" jag äter och jag är fullkomligt nöjd med det! Roligt att det har sådana hälsovinster dessutom :)

    SvaraRadera
  3. Hej Makena
    Låter som om du är en mycket sund och hälsosam person! Grattis!
    Fortsätt ät din 70%-iga choklad!
    Kram Kim

    SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!