Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 28 april 2012

Boktips: Oskuld och arsenik av Dorothy Sayers

Oj, vad länge sedan jag läste något av Dorothy Sayers. Minns hur jag läste allt av henne för många år sedan. Nu fick jag tag i hennes första bok om lord Peter Wimsey i ljudboksformat. Det var en underbar lyssnarupplevelse och trots att jag hade läst boken kom jag inte ihåg vad som skulle hända, för det var som sagt var väldigt många år sedan jag läste den.

Därför lyssnade jag med färska, nyfikna öron, visst vet jag vad som händer sedan med Harriet Vane, men det förtar ändå inte spänningen i denna mycket annorlunda och fängslande mordgåta. Lite som en Agatha Christie pusseldeckare. Försök att hitta mördaren med hjälp av ledtrådarna som skickligt läggs upp för läsaren.

Osedvanligt spännande kriminalgåta med Lord Peter Wimsey i huvudrollen.
Dorothy Sayers var den författare som gjorde kriminalberättelsen till litteratur, en av genrens absolut största författare. I lord Peter Wimsey skapade hon en världsvan aristokrat, lika förtjust i intrikata kriminalgåtor som i den självständiga deckarförfattaren Harriet Vane.
Oskuld och arsenik är berättelsen om parets första gemensamma fall: Harriet Vane står på de anklagades bänk i ärevördiga engelska brottmålsdomstolen Old Bailey, dömd till döden för giftmord på sin älskare. Lord Peter Wimsey är säker på att hon är oskyldig, men han har bara en månad på sig att bevisa det.

"Hon tillförde detektivromanen originalitet, intelligens, energi och slagfärdighet." P D James


En bok jag varmt rekommenderar dig att läsa, en läsupplevelse utöver det vanliga!

Kramisar Kim

Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker. Här kan du köpa mina böcker.

1 kommentar:

  1. Bra boktips! Jag hade "glömt" bort denna författare som jag för länge sedan tänkt läsa.

    SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!