Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med över 40 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare och föreläsare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 3 maj 2012

Ibland blir jag så frustrerad!

Åh, vad jag känner mig frustrerad när jag skriver det här inlägget. Huvudet är fullt av ord, nya böcker formas och dessutom frågar läsarna efter nya Theo och Ramona-böcker, om nya Kimberliebok och jag vill skriva nya böcker i båda serierna.

Dessutom vill jag skriva färdigt den fantasyserie jag håller på med, skriva färdigt alla de 36 påbörjade böckerna, läsa igenom de 16 helt färdiga böcker som ligger i mina "byrålådor" och väntar på publicering.

När jag skriver det här inlägget har jag varit iväg och föreläst i tre hela dagar. Tre intensiva dagar fyllda med föreläsningar och inspirerande elever som har gett mig idéer till NYA böcker. Jag som inte ens har tid att skriva på de jag redan har påbörjat.

Många frågar mig om skrivkramp, och hur jag gör när jag får det. Men jag får aldrig skrivkramp, bara frustration för att jag aldrig hinner skriva de berättelser som dyker upp inom mig.

Det är knappt jag hinner avsluta en bok innan jag börjar på en ny. Oftast är den nya boken redan påbörjad långt innan det är dags att ta itu med den på allvar.

Jag vet att jag borde vara tacksam för alla de ord som ryms inom mig, all uppmuntran jag får, alla fina ord, all inspiration, men just nu känner jag bara frustration för att jag inte hinner med att skriva alla mina böcker!

När du läser detta är jag i Singapore och föreläser. Kanske har jag tagit mig tid att skriva på planet, eller så har jag passat på att sova för att vara pigg när jag kommer fram. Men hur det nu än är, utan min skrivbok reser jag inte, för det kommer alltid någon ledig stund då jag kan fly bort i fantasin och skriva på någon av alla de böcker som hela tiden surrar runt i mitt huvud.

Tänk att mitt huvud kan rymma så många berättelser, och frustration!

Kramisar Kim

Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker. Här kan du köpa mina böcker.

6 kommentarer:

Helena sa...

Jag förstår inte hur du gör när du håller på med flera böcker samtidigt.. Jag klarar knappt av att LÄSA 2 böcker samtidigt utan att bli förvirrad haha :o)

Anonym sa...

Hej Kim
jag brukar läsa din blogg och du skriver alltid så bra och kloka saker :) du är verkligen ett energiknippe och det ser man även nu i din frustration. Ibland får man bara andas och ta det lite lugnt. Dygnet har bara 24 timmar och man behöver sin skönhetssömn :)

Jag vet precis hur du känner dig fast jag inte har så många böcker varken skrivna eller halvfärdiga. Man får se till att fokusera på en sak i taget och vara här i nuet. Slutför en sak helt och sedan kan man påbörja en annan.

Kram Susanne

Isa sa...

Förstår att du känner dig frustrerad, men jag tror att orden stannar kvar i huvudet, så tillslut kan du nog beta av några i taget samtidigt som du får nya idéer som fyller upp! Du kommer nog aldig få slut på idéer iaf.
Kram

Kim M. Kimselius sa...

Hej Helena
Ja, jag vet knappt själv Helena. Det är som om jag har många olika hjärnhalvor som håller reda på olika saker. I alla fall fungerar det bra för mig, även att ha 3-4 böcker att läsa samtidigt.
Kram Kim

Hej Susanne
Åh, vad fint skrivet! Tack för dina fina ord och din uppmuntran. Som du förstår har det varit mycket och jag har inte hunnit besvara alla kommentarer förrän nu.
Kram Kim

Hej Isa
Nej, jag tror inte heller att jag får slut på idéer. Kommer nya idéer nästan varje vecka. Både bra och hemskt!
Kram Kim

franziengland sa...

Har du 16 färdiga böcker i byrålådorna??!!! Det är HELT otroligt! Uppenbart att du inte lider av skrivkramp :) !
Du får se det från den positiva sidan även om jag förstår frustrationen. KRAM.

Kim M. Kimselius sa...

Ja det stämmer att jag har så många färdiga berättelser. Älskar att skriva. Kram Kim