Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 18 oktober 2012

Skrivarkurs i London 25-28 mars 2013, något för dig?

Vet att det är många som vill gå, och går, skrivarkurser runt om i vårt land. Har du någon gång funderat över att åka utomlands på skrivarkurs, att kombinera skrivandet med nya miljöer och nya människor? Här kommer tips om en Skrivarkurs i London 25-28 mars 2013. Något för dig?

Välkommen till en inspirerande skrivarkurs i London 25 – 28 mars 2013!
Vi håller till på mysiga puben The Victoria, mellan Paddington och Hyde Park. På förmiddagarna blir det skrivstund och samtal om skrivandets hantverk.  Efter publunch gemensamma utflykter ute på stan, bl a Afternoon tea på anrika Brown’s Hotel.

Det här är skrivarkursen för dig som vill förena nytta med nöje och som söker inspiration och finner den! På förmiddagarna ses vi på ovanvåningen på The Victoria. I denna urviktorianska miljö  har Charles Dickens – och han är inte den ende! – suttit och skrivit.


Vi startar dagarna med ett skrivpass inlett av en skrivmeditation, allt för att du ska kunna fokusera och koncentrera dig (meditationsmusiken får du sedan med dig hem). Därefter samtalar vi om skrivandets hantverk och gör korta skrivövningar – här riktar vi in oss på några få men viktiga punkter.
 
Vi kör fram till lunchen, som vi kallar för ”frågelunch”, då vi äter Victorias goda pubmat. Under lunchen kan du passa på att ställa frågor om allt som har med skrivande att göra. Lunch ingår i kurskostnaden måndag-torsdag.
På eftermiddagarna blir det gemensamma utflykter i London, kombinerat  med skrivövningar relevanta för miljöerna vi befinner oss i. Förutom Afternoon tea blir det ett besök vid The Globe: Shakespeares gamla teaterscen, National Gallery och bokhandlarna på Piccadilly och Charing Cross Road.

Kvällen avgör du själv om du vill sitta och skriva eller roa dig på stan eller kanske äta en god middag tillsammans med andra kursdeltagare. Vi bidrar gärna med turisttips.

Obs! Detta är framför allt en inspirationsresa, och textrespons från kursledarna ingår inte. Däremot kommer det att finnas möjlighet att delta i en sluten facebookgrupp där du kan lägga upp texter och få respons av varandra under sex veckors tid efter hemkomsten.  För er som vill ha enskild respons finns möjlighet att få det av Elisabet till specialpris, men först senare under våren.

Kursledare
Elisabet Norin & Johanna Wistrand. Vi är verksamma som skrivarkursledare och coacher sedan många år och samarbetar då och då.

Max antal deltagare: 11
Minst antal deltagare: 6
Kurstid: 25-28/3 2013
Kurskostnad: 4900 kr inkl moms. I kurspriset ingår material, och lunch må – to.
Sista anmälningsdag: 15/1 2013. Men obs - begränsat antal platser! Först till kvarn ... Kursen betalas mot faktura. Vid ev. inställd kurs återbetalas kurskostnaden i sin helhet.  Vid kursdeltagarens återbud krävs läkarintyg.
Anmälan till: elisabet @ elisabetnorin.se eller info @ multimanus.se
Resa och boende: tillkommer – detta ordnar du själv, men du får länkar av oss till hotell i närheten.
Obs! För att kunna få ut maximalt av kursen vill vi att du själv köper och tar med Elisabets bok om skrivande, ”Tre enkla regler finns inte – en romanskola”, då hon inte kan ta med alla böckerna till London. Du kan beställa den på Adlibris, Bokus eller i din bokhandel.

Detta får du med dig hem från kursen:
  • Ökad kunskap om skrivandets  hantverk
  • Tips och råd från erfarna skrivcoacher
  • Du har kommit igång med skrivandet
  • Skrivarvänner
  • Inspirationsmaterial
  • Johannas e-bok ”Skriv boken!”
  • Hjälpmedel för att automatiskt komma in i din personliga skrivzon/hitta inspiration i form av bl a en inspelad skrivmeditation
  • Ett härligt minne – skriva i härliga storstaden London i inspirerande miljö!
Program
Dag 1 – måndag 25 mars
10.00 – 11.00 Samling på The Victoria. Vi presenterar oss för varann (skrivstunden uteblir denna första dag).
11.00 – 12.00 Föreläsning om hantverket med korta skrivövningar.
12.00-13.00 Frågelunch på The Victoria.
15.00 – 17.00 Besök på National Gallery. Skrivövning på plats. 
Kvällen är fri.

Dag 2 – tisdag 26 mars
10.00 – 11.00  Skrivstund med inledande meditation och ett buffébord med inspirationsmaterial till förfogande.
11.00 – 12.00 Föreläsning med korta skrivpass
12.00 – 13.00 Frågelunch
15.00 – 17.00  Besök hos bokhandlarna på Piccadilly (bl a Waterstones och ev Foyles på Charing Cross Road.
Kvällen är fri. Om du är kvar i området rekommenderar vi ett besök i trendiga Soho och varför inte lyssna på musikalartistwannabees som sjunger karaoke på Molly Moggs bar?

Dag 3 – onsdag 27
10.00 – 11.00  Skrivstund med inledande meditation och ett buffébord med inspirationsmaterial till förfogande.
11.00 – 12.00 Föreläsning med korta skrivpass
12.00 – 13.00 Frågelunch
15.00 – 17.00 Afternoon Tea på Brown's hotel.
Kvällen är fri.
Dag 4 – torsdag 28 mars
10.00 – 11.00  Skrivstund med inledande meditation och ett buffébord med inspirationsmaterial till förfogande.
11.00 – 12.00 Samtal med korta skrivpass
12.00 – 13.00 Frågelunch
15.00 – 17.00 Shakespeares The Globe. Vi samlas på norrsidan av gångbron Millennium Bridge (strax nedom Saint Paul’s Cathedral) och tar en gemensam promenad över Themsen till teaterbyggnaden. Kvällen är fri, men vi föreslår en gemensam middag för gänget som är kvar inklusive Elisabet och Johanna.
Viktigt! För att vi ska kunna boka plats åt dig på Afternoon Tea (besöket ingår i kursavgiften)  behöver vi veta om du har några önskemål runt kost, ex. allergier, diabetes, vegetarian, etc.

Tips:  Om du väljer ett hotell nära The Victoria har du nära till Hyde Park. Från puben bara några minuters promenad. Där kan du ta en härlig morgonpromenad eller gör som många i stan: ta en löprunda!

Det finns flera väldigt bra restauranter i området:  indiskt, italienskt, iranskt, för att nämna några exempel. Och flera hotellgator runtomkring. Vi ger dig länkar till hotellsajter när du har anmält dig.

Det här tycker jag låter som en mycket rolig och annorlunda skrivarkurs. Vad tycker du?

Kramisar Kim


Vinn en signerad bok  (Välj fritt bland mina utkomna böcker.) Läs mer om Att skriva med glädje.

Det skulle vara roligt om du berättade vad du tycker om det du just har läst. Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Tycker du att mina böcker låter intressanta finns de att köpa här