Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 15 maj 2013

Läs första kapitlet på Månstenen, ny Theo och Ramonaberättelse

Hela mitt huvud är fullt av berättelser och jag skriver hela tiden. Ibland är det svårt att hinna med att skriva ned alla ord som formas inom mig, ibland MÅSTE jag bara skriva dem!

Månstenen är en sådan berättelse.

Det är en Theo och Ramonaberättelse, men ändå inte... Nej, jag avslöjar inte mer, du kommer att förstå när du läser berättelsen!

Nu får du chansen att läsa det allra första kapitlet av boken Månstenen, som så fort den är klar kommer att släppas som e-bok, alltså en bok du lätt kan ladda ned på din läsplatta/Ipad/mobil/dator. Du kan också direkt låna boken från biblioteket. Ännu är inte hela boken klar, men här kommer det första kapitlet. Varsågod!


Månstenen

Kapitel 1
Theo och Ramona har en magisk förmåga, de kan resa i tiden. Fram till denna dag har de varit med om otaliga spännande tidsresor i förfluten tid. De har riskerat livet många gånger och lurat döden vid flera tillfällen.
De träffades första gången Ramona gjorde en tidsresa till Pompeji strax innan staden förintades av ett vulkanutbrott.
Theo följde med Ramona till hennes tid och fick ta del av hennes spännande, oförutsägbara liv. Just den här dagen, då allt började, vandrade de på stranden vid Haväng i Skåne. En rejäl vårstorm hade spolat upp mängder av bärnsten på den långa sandstranden. Hand i hand gick de och granskade marken för att hitta de gyllenguldbruna bärnstenarna. Den antika förlovningsringen gnistrade på Ramonas hand och hennes bröst var fyllt med glädje.
En plötslig förväntan steg inom Theo, han såg på Ramona, såg hennes leende och glittrande ögon och trodde att känslan i bröstet kom av all den kärlek han kände för henne, utan att ana att känslan berodde på något helt annat som strax skulle inträffa.
”OJ! Titta där!” ropade Ramona och pekade mot något som låg på marken ett par steg framför dem.
Theo såg, utan att riktigt förstå vad det var han tittade på. Det var något blodrött, oregelbundet, som en köttklump. En rysning gick genom honom eftersom det inte bara var bärnsten stormen spolade upp på stranden. Här låg plastflaskor, livbojar, träbitar, nylonlinor, några klädesplagg…
Kläderna fick Theo att inse att det röda föremålet mycket väl kunde vara en bit av en människa. Alla de andra sakerna kunde ha flutit iland från en kapsejsad båt, där en olycka hade hänt. Någon hade dött!
Theo ville vända om. Han ville skydda Ramona från det här, men hon drog honom ivrigt fram mot den blodröda klumpen. Innan Theo hade hunnit hejda henne hade Ramona böjt sig ned och plockat upp föremålet.

”Det är en… En…”
Ramona granskade det blodröda föremålet i sin hand. Hon var inte riktigt säker på vad det kunde vara. Det såg ut som en sten, kändes nästan som bärnsten, men aldrig tidigare hade hon sett en blodröd bärnsten.
”Det är en månsten!” sa Theo och andades lättad ut, när han såg det stenliknande föremålet i Ramonas hand.
Han lade armen runt henne. De stod tätt tillsammans på den långsträckta sandstranden. Vågorna nådde ibland nästan ända fram till deras fötter. Vinden friskade i och ökade hastigt i styrka. Stora, svarta moln tornade upp sig vid horisonten och kom med rasande fart emot dem. Ingen av dem lade märke till det, eftersom de var helt uppslukade av den blodröda stenen.
”En månsten?” sa Ramona, lyfte blicken från den blodröda stenen och såg på Theo. ”Varför säger du så?”
”Ibland när månen ligger precis över horisonten är den så där blodröd och enorm. Ja inte för att stenen är speciellt stor, men den har samma färg som månen kan ha vid vissa tillfällen!” sa Theo.
Han kände plötsligt samma känsla av förväntan som tidigare och såg sig omkring. I samma stund slog en våg över deras fötter och de hoppade bakåt. Ramona var nära att tappa den blodröda stenen.
Månsten, tänkte Ramona. Det är ett fint namn. Det ska jag kalla den för.
I nästa sekund insåg hon att det inte bara var vågorna som nådde längre upp på stranden. Hon såg även det kolsvarta moln som närmade sig. Ibland bröts svärtan av blixtar som skar genom det mörka molnet.
”Åskväder på våren?” sa Theo och såg på Ramona, som bara skakade på huvudet.
Plötsligt kände hon sig rädd, utan att kunna förklara varifrån känslan kom.
”Skynda dig! Vi måste springa till vandrarhemmet!” sa hon och blev medveten om att hon hade varit tvungen att höja rösten för att överrösta vågornas brus, vindens tjut och åskknallarna som nu verkade komma direkt på varandra.
Innan någon av dem hade hunnit ta ett enda steg var ovädret över dem. De dränktes i ett intensivt skyfall, medan blixtar slog ned i sanden runtomkring dem.
Månstenen började glöda…

Vill du läsa mer?

Det här är första boken i en ny serie som heter Theo- och Ramonaäventyr. Blir du nyfiken?

Nu väntar jag med spänning på att få höra vad du tycker om det första kapitlet på Månstenen!

Här kan du läsa baksidestexten på Månstenen.
 
Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Jag med några av mina 23 böcker. 
Foto Bertil Knoester.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här