Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 25 augusti 2013

Vill du gå Skrivutbildning? Författarskolan har platser kvar!

Får många frågor om skrivarkurser och utbildningar. Här är tips om en skrivarkurs för dig som vill skriva barn- och ungdomsböcker. Det är Författarskolan som har platser kvar. Läs här vad de skriver:

Har du en idé till en roman för barn eller ungdomar? En högläsningsbok eller kapitelbok? Vill du ha hjälp med att hitta rätt i språknivå, dramaturgi och innehåll? Då är det här rätt skrivarkurs för dig. På Skrivarakademins Författarskola får du hjälp med ditt manus oavsett om du precis har påbörjat ditt projekt eller om du redan har en nästan färdig roman på hårddisken.

Förkunskaper
Du bör ha gått en eller flera mer grundläggande skrivarkurser eller på annat sätt ha skaffat dig kunskaper om de vanligaste berättartekniska begreppen. Det är viktigt att du har en tydlig idé om vad du vill skriva om redan från början. Du ansöker med en motivering till varför du vill gå kursen och måste bifoga arbetsprover med din ansökan (2-5 A4-sidor).

Ur innehållet
Under kursen diskuteras samtliga ämnen som berör konsten att skriva för unga och utgångspunkten ligger i deltagarnas egna texter. T.ex.:
  • Hur skapar man en spännande intrig?
  • Vilka teman belyser texten?
  • Hur kan skribenten förstärka dem?
  • Vilket berättarperspektiv och vilken ordning för fram historien bäst?
  • Måste det göras mer research och hur gör man?
  • Behöver språket utvecklas för att lyfta historien?
Kursupplägg
Vid varje kurstillfälle lämnar du in en text som distribueras till övriga kursdeltagare. Hur många sidor kommer du överens om tillsammans med läraren. Innehållet styrs av deltagarnas behov och önskemål. Kursens tyngdpunkt ligger dock på deltagarnas egna texter och samtalen kring dem. Varje text diskuteras separat. Både lärare och övriga kursdeltagare bidrar med sina synpunkter och ger återkoppling på texten. Målet är att se varje texts utvecklingsmöjligheter och att göra bra text bättre.

Kursledare.
Ylva Carlsdotter Wallin: Författare och lärare i kreativt skrivande handleder kursen. Debuterade år 2000 med "Alex – som i Alexandra". Skriver för barn och ungdom och har sedan dess utgivit ytterligare sex böcker. Den senaste är "På egna ben", 2008. Är aktuell med faktaboken om skrivande; "Så skriver du för unga" som utkommer maj, 2013.

Kursfakta
Max sex deltagare. Kursen har lektioner varannan vecka. Du måste vara beredd på att lägga ner en hel del tid mellan kurstillfällena både på ditt eget skrivande, men också på att läsa dina kurskamraters texter för att sedan kunna kommentera dem.

Låter det som något för dig? Kika in på Författarskolan för att läsa mer.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. 
Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

2 kommentarer:

  1. Hej
    Jag gick kurs för Ylva förra året och rekommenderar henne varmt. Vet ej om jag hinner gå denna kurs. Måste fundera ett varv till eftersom ungarna ska gå på scenskola,

    SvaraRadera
  2. Hej Anitha
    Det var roligt att höra! Känns säkert betryggande för de som funderar på kursen!
    Kram Kim :-)

    SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!