Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 1 september 2014

Bokmässan i Göteborg firar 30 år med Brasilien i fokus


Mer internationellt än någonsin när Bokmässan firar 30 år

Årets Bokmässa är en av de mest internationella hittills. Bland de 400 seminarierna finns 66 utomnordiska medverkande, inte minst författare från fokuslandet Brasilien och författare som ingår i "Röster från Katalonien".

När litteraturtidskriften Granta för två år sedan utsåg de mest lovande unga författarna i Brasilien fanns Michel Laub, Vanessa Bárbara och Daniel Galera med på listan. Alla tre introduceras i år för en svensk publik med romanerna Att falla, Salladsnätter respektive Med blod i skägget och finns med bland de 14 brasilianska författare som utgör årets tema.

"Bokmässans besökare får uppleva den brasilianska litteraturen i dess fulla bredd. Hyllade unga romanförfattare, prisade barnboksförfattare, poeter ur olika generationer och några av landets främsta och nest nydanande dramatiker kommer att ge oss en unik bild av var den brasilianska litteraturen står idag", säger Maria Källsson, mässansvarig för Bokmässan.

Världens blickar kommer de närmaste åren att riktas extra mycket mot Brasilien som, förutom att stå värd för både världsmästerskapen i fotboll (2014) och olympiska spelen (2016), idag är ett av världens mest framgångsrika tillväxtländer.

Vid sidan om det brasilianska temat blir "Röster från Katalonien" ett av de starkaste inslagen på Bokmässan 2014.

Dessutom ska EUNIC, ett samarbete mellan europeiska kulturinstitut och ambassader, låta författare från 13 länder diskutera mobilitet och resandets inverkan på individen och samhället.

"Varje bokmässa bjuder på spännande möten, på årets Bokmässa finns en helt ny mötesform: den oväntade kombinationen! Louise Boije af Gennäs möter Peter Englund till exempel, men det finns många fler", säger Ingrid Elam, medlem av Bokmässans programråd.

Bokmässan arrangeras 25-28 september 2014. För mer information se www.bokmassan.se.

Jag tycker det är spännande med Brasilien som tema. Har läst Brasilien berättar, ljud av steg. Har boktipsat om boken, eftersom jag tycker jättemycket om de 37 novellerna i boken. Läs den gärna.


Även i år hittar du mig i min monter B09:20 på Bok- och Biblioteksmässan i Göteborg.

Årets nyheter är:
Skräckresan med Titanic.
Boken handlar om Theo och Ramona som följer med Titanic på jungfruresan. Båten träffas av ett isberg och skräcken sprider sig, när människorna på fartyget inser katastrofen. Det osänkbara fartyget kan faktiskt sjunka.


Anastasias öde.
Den här boken handlar om den ryska tsarfamiljen: tsar Nikolaj II, tsaritsan Alexandra och deras barn, samt den sjuttonåriga storfurstinnan Anastasias öde, när revolutionärerna stormar tsarens palats och tar den ryska tsarfamiljen tillfånga.

Rädda min lillebror!
Gabriella blir inte glad över att ta hand om sin femåriga lillebror, Dennis, hela sommaren. Det enda hon vill är att få tälta med sina vänner.
Det får henne att hata sin lillebror. När de är på picknick häller Dennis myror innanför hennes tröja. Gabriella blir mycket arg. Hon binder Dennis vid ett träd och lämnar honom ensam i skogen.
Till slut får hon dåligt samvete och återvänder. Då är han borta! Gabriella får panik. Hon har läst i tidningen att kidnappare härjar i trakten. Är det dem som har tagit hennes lillebror?
Ute i skogen möter hon Lisa, som hjälper till i sökandet efter lillebror. Till slut råkar de själva riktigt illa ut när de tar upp jakten på kidnapparna.


Ja, nu vet du vad du har att se fram emot på bokmässan. Missa inte när jag lottar ut entrébiljetter och seminariebiljetter  till bokmässan. Håll utkik här på bloggen.

Dagens rubrik på Kim M Kimselius Författarblogg är "Ny fräsch vecka i en ny månad"

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!