Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 3 september 2014

Vill du ha en gratisbiljett till Bok och Biblioteksmässan i Göteborg 25-28 september 2014?

Om du har tänkt gå till Bokmässan i Göteborg har du nu chans att få en gratis inträdesbiljett, värde 240 kronor. För nu lottar jag ut några inträdesbiljetter till bokmässan!

Dessutom ger jag även bort seminariebiljetter, värde 675 kronor.

Skriv en liten kommentar här på min blogg, då kanske just DU har tur att få någon av biljetterna. Skriv även vilken av biljetterna du helst av allt vill ha.

Maila även din postadress till Kim M Kimselius så att jag direkt kan posta biljetten till dig, för att vara säker på att den kommer fram i tid till bokmässan.

Du har tid på dig fram till klockan 18.00 den 14 september. Vinnaren meddelas här på bloggen den 16 september, samt på mail (om du har mailat mig).

Lycka till!

 25-28 september signerar jag mina böcker på 
Bok och Biblioteksmässan i Göteborg. 
Du hittar mig i monter B09:20.

På bokmässan kan du köpa samtliga mina 30 titlar för otroligt bra priser. Välkommen att hälsa på i montern.


Årets nyheter är:
Anastasias öde
Året är 1917. Anastasia är rädd, räddare än vad hon någonsin varit i hela sitt liv. Hon ber till högre makter om hjälp och plötsligt dyker en främmande person upp ur tomma intet framför henne.

2014 ser Ramona förvånat hur Theo upplöses och försvinner från auktionen av tsarfamiljens möbler. Han har rest i tiden, men vart? En gammal dam faller livlös ihop, ur hennes hand glider ett brev där det står: Till Theo Aurelius. Ramona förstår att lösningen till vart Theo har tagit vägen finns där.

Medan Theo hamnar mitt i ryska revolutionen försöker Ramona ta sig till honom. När de båda vännerna till slut möts blir återseendet inte alls som de har förväntat sig.

En resa i tiden till tsar Nikolaj II, tsaritsan Alexandra och deras fem barn, med Anastasia som huvudperson i berättelsen. Vad hände egentligen tsarfamiljen, blev de mördade, eller överlevde någon av dem? Ett fängslande historiskt äventyr.


Skräckresan med Titanic
Titanic går på ett isberg 23.40 söndagen den 14 april 1912, endast fyra dagar och sjutton timmar efter jungfruresans början. Två timmar och fyrtio minuter senare försvinner fartyget från havets yta. Det finns endast livbåtar till en bråkdel av passagerarna, resten hamnar i det iskalla, nollgradiga vattnet i Nordatlanten.

Theo och Ramona stirrade fascinerat på det gigantiska isberget som gled förbi. Isberget reste sig högt över dem och såg ut att kunna välta och krossa fartyget. Plötsligt skälvde däcket till under deras fötter, ett svagt skärande gnissel hördes.

Flera personer dök upp på däck, väckta av stöten och det ovanliga ljudet.

"Vi gick på ett isberg, där försvinner det bort i mörkret!" Theo pekade ut över havet.

"Det här fartyget är osänkbart. Ni kan lugnt krypa till kojs", sa en besättningsman.

De flesta trodde på mannen, även Theo och Ramona, som gick tillbaka till sin hytt, medan klockan tickade vidare mot det ödesdigra klockslaget.


Rädda min lillebror!
Gabriella blir inte glad över att ta hand om sin femåriga lillebror, Dennis, hela sommaren. Det enda hon vill är att få tälta med sina vänner.

Det får henne att hata sin lillebror. När de är på picknick häller Dennis myror innanför hennes tröja. Gabriella blir mycket arg. Hon binder Dennis vid ett träd och lämnar honom ensam i skogen.

Till slut får hon dåligt samvete och återvänder. Då är han borta! Gabriella får panik. Hon har läst i tidningen att kidnappare härjar i trakten. Är det dem som har tagit hennes lillebror?

Ute i skogen möter hon Lisa, som hjälper till i sökandet efter lillebror. Till slut råkar de själva riktigt illa ut när de tar upp jakten på kidnapparna.

Idag är rubriken "Tid" på Kim M Kimselius Författarblogg.

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

56 kommentarer:

 1. Åh, i år är jag ju hemma så jag har möjlighet att ta mig till Göteborg på bokmässan så jag vill absolut vara med i din utlottning av en inträdesbiljett! Kram

  SvaraRadera
 2. Ja det är ju alltid trevligt att gå där inne. :)

  SvaraRadera
 3. Det är väldigt inspirerande att lyssna på alla författarsamtal, så jag skulle bli otroligt glad om jag vann en seminariebiljett.
  Önskar dig en trevlig dag!
  Mvh
  Emmelie

  SvaraRadera
 4. Hej! Vilket strålande initiativ! Jag vill självklart vinna en biljett (vanlig entré) så att jag kan hälsa på i din monter.
  /Minna Ulin

  SvaraRadera
 5. Ann Hempel Pertmann3 september 2014 kl. 09:26

  Hej Kim
  Hoppas få träffa dig på lördagen och köpa dina 2 senaste böcker. Dottern Stina har väntat på dem hela sommaren efter att hon kom igen hela serien i våras. Hon kommer att bli överlycklig. Så om du vill släppa in mig med en gratisbiljett på lördagen blir jag jätteglad. /Ann

  SvaraRadera
 6. Hej Kim! Är gärna med i utlottningen av inträdesbiljett till bokmässan. Hade bara tänkt titta in en av dagarna, men jag kan komma på andra tankar om jag slipper betala. Har endast ett par noveller publicerade i två antologier, så jag kommer att hålla en låg profil i år. Nästa år räknar jag dock med att ha min debutroman ute och då blir det att slå på den stora trumman. Ha det gott!
  Lars Thunell

  SvaraRadera
 7. Hejsan!

  Jag är gärna med för utlottning av inträdesbiljett till Bokmässan. Jag och min tonårsdotter tycker att det är så mysigt att strosa runt där och upptäcka nya böcker samt författare :)

  Hälsningar Frida Elmgren

  SvaraRadera
 8. Hej Kim!
  Har ganska nyligen gjort det officiellt att jag skriver, att jag ämnar ta det på allvar och att jag tänker sätta av tid, SKRIVTID. Jag har helt enkelt puttat ner jante som suttit alltför länge på mina axlar.
  För första gången kommer jag åka ner till Bokmässan. Som jag ser fram emot det! Då det kostar en ganska bra slant med tågbiljett och boende vore en inträdesbiljett eller biljett till seminarium inte helt fel. Då får jag några slantar över och kan köpa mig en ny spännande och inspirerade bok.
  Med vänlig hälsning
  Eva

  SvaraRadera
 9. Jag vill gärna ha en inträdesbiljett. :)

  MVH /Joni

  SvaraRadera
 10. Bokmässan är som ett under av lycka när hösten börjar nalkas! Det ger en energi-injektion att mingla, knuffas och mötas. Författare, läshysteriker, lärare, bokslukare och bokbranschfolk - allt i en underbar och härlig röra.
  För att i år ytterligare uppleva den där underbara boklycan som mässan utgör önskar jag mig Seminariebiljetter och inträde!
  Vi ses väl?
  //Cicci.

  SvaraRadera
 11. Hej! Jag skulle gärna vilja vinna en seminariebiljett och få möjlighet att lyssna på någon spännande föreläsning. För mig blir det första gången jag besöker mässan och ser jättemycket fram emot det!
  / Lotta

  SvaraRadera
 12. Vilken fin utlottning! Jag vill gärna vara med i utlottningen och önskar allra mest en seminariebiljett.
  /Ingerun

  SvaraRadera
 13. Jag vill hemskt gärna vara med i utlottningen och hoppas så klart väldigt mycket på att få chansen till seminariebiljett.

  Och jag grunnar på vilka av dina böcker jag ska köpa i julklapp till barnen :) får gå in och läsa på lite bättre vilka jag tror passar dem allra bäst.

  SvaraRadera
 14. Vad Roligt! Jag är gärna med i utlottningen och önskar vinna inträdesbiljetten! :)

  SvaraRadera
 15. Vilket otroligt trevligt initiativ Kim! Jag skulle gärna vilja ha en entrébiljett till mitt förstagångsbesök på mässan. Det är ganska kostsamt med tåg från Norrland och några hotellnätter. Och vet du - då kan jag bjuda dig på lunch i stället, så får jag äntligen träffa dig verkliga livet! Kram! Super-Carina Aynsley

  SvaraRadera
 16. Hej Kim! Jag har under året debuterat med en novell i antologin #älskanoveller. Vill självklart gärna vinna en inträdesbiljett hos dig då jag kommer att besöka mässan på lördagen :)
  Kram Ann

  SvaraRadera
 17. Jag vill gärna vinna en inträdesbiljett till bokmässan :-)

  SvaraRadera
 18. Hej!

  Är gärna med i utlottningen av en inträdesbiljett.:)
  Ha det fint!

  Sofia

  SvaraRadera
 19. Hej Kim! Ska åka till bokmässan för första gången och stå i Ordberoende förlags monter med novellantologin #Älskanoveller där jag har en novell med! Får nypa mig i armen för det känns som en dröm, en riktigt maffig dröm! Önskar mig en seminariebiljett.
  Stor kram//Rose

  SvaraRadera
 20. Hej! Jaa, gärna vill jag ha en entre'biljett. Har besökt bokmässan i hur många år som helst.Reser från Värmland och stannar några dar hos en väninna. Vi kanske ses!

  SvaraRadera
 21. Vilken trevlig utlottning! Jag vill gärna vara med i utlottningen om en inträdesbiljett då det kostar en del pengar för både transport och inträde för mig. Var på bokmässan ifjol och älskade stämningen. Så många böcker och bokintresserade personer på samma gång!

  SvaraRadera
 22. Hej Kim! Jag vill gärna vinna en entrébiljett så att jag kan komma in och träffa Lars Thunell som är med i samma novellantologi som jag (#Älskanoveller) och så förstås för att träffa dig. I fjol vågade jag inte fram och hälsa på dig, men det lovar jag göra i år!

  SvaraRadera
 23. Hej! Jag vill gärna försöka vinna entrébiljetter till årets bokmässa. Har en 9-årig son som gillar att läsa och bättre plats att hitta nya spännande böcker finns inte! / Kristina

  SvaraRadera
 24. Ja. Det vore toppen att få vinna. I år är nämligen inte med, vilket ger mig en större möjlighet att upptäcka nya författare och spana in deras utgivningar. Jag får mer tid att botanisera bland alla böcker - det vore helt underbart!
  /Maria

  SvaraRadera
 25. Har precis börjat skriva på en bok och är så uppfylld av skrivande och skrivkonsten, söker inspiration och tips. Att få träffa dig och många andra på bokmässan hade gjort skillnad för mig

  SvaraRadera
 26. Hej! Vad fint med utlottning. Kommer att åka från Finland för att besöka bokmässan men hade inte bestämt mig ännu om jag skulle gå på seminarier eller inte. Kanske fru Fortuna får bestämma det istället :) Är gärna med i utlottningen av seminareibiljetter.

  /Camilla

  SvaraRadera
 27. Till bokmässan vill jag gärna ha en biljett.
  Tomas Carlsson

  SvaraRadera
 28. Jag har nyligen gått med i Facebookgruppen "Författare på Facebook" och tänker även gå på bokmässan, dels för att få lite kunskap om hur förlagsvärlden fungerar , dels för att kanske lära känna någon "kollega". Jag skulle bli jätteglad över att vinna en biljett! varma hälsningar Maja S.

  SvaraRadera
 29. Mer än gärna är jag med i lotteriet om inträdesbiljett till bokmässan. Det är årets höjdpunkt att vandra omkring bland all kreativitet och möta skrivande i många former.
  Höstliga hälsningar, Eva

  SvaraRadera
 30. Vilken rolig tävling! Förra året var seminarierna verkligen en av mässans höjdpunkter! Jag hade blivit SÅ glad om jag hade vunnit en seminariebiljett så att jag kan lyssna och inspireras i år igen!

  SvaraRadera
 31. Oj, såklart vill jag vara med i utlottningen av biljetterna. Jag har bokat hotellrum men inte entrebiljetter till mässan ännu. Planen är att nätverka kring min kommande debutroman "Vackra kyrkor jag besökt", och det skulle passa så himla bra med friplåtar eftersom det egentligen inte finns budget för en extravagans som en mässa. Och så skulle det vara himla trevligt att träffa Kim IRL också :)
  /Johannes Pinter, debutant och debutantbloggare

  SvaraRadera
 32. Jag skulle hemskt gärna vara med i utlottningen om en seminariebiljett. Förra året gick jag på en hel massa intressanta seminarier - jag minns särskilt Caitlin Moran. Jag tror alla som lyssnade på henne blev lite småförälskade...

  SvaraRadera
 33. Det vore trevligt att få vinna en inträdesbiljett.

  Hälsningar
  Annika Sandström

  SvaraRadera
 34. Åh, vilken trevlig tävling!! :) Jag skulle gärna vilja vinna seminariekort.

  SvaraRadera
 35. Hej! Jag skulle gärna vilja vinna en entrebiljett. Har precis bestämt mig för att bli lite "ego" igen nu när barnen är lite större. Bokmässan är det några år sedan jag var på..

  SvaraRadera
 36. Hej!
  Det är inte ofta jag är inne på en blog! Men nu är jag det och kan konstatera att vad roligt det måste vara och ha en. Jag fastnade om Titanic. Jag bor i Närke och vet att det finns en som följde med Titanic ner till havets botten. Jag brukar titta i en bok av Claes Göran Weterholm som är grymt duktig på Titanic. Det skulle vara roligt och vinna biljeter till bokmässan i Göteborg för det är nog 16år sedan jag var där och tappade bort den jag gick med på mässan. Det var den tiden det inte fanns mobil och jag hoppas det blir lugnare nästa gång jag kommer dit så jag slipper leta efter den andra i över 1tim.
  Mvh Bernt Solberg :0)

  SvaraRadera
 37. Hej!
  Jag skulle bli jätteglad om jag vann en seminariebiljett, men blir nästan lika glad för en inträdesbiljett. *håller tummar och tår*

  SvaraRadera
 38. Hej Kim, Jag vill gärna vara med på din fina utlottning. Jag är bokad och klar till mässan och jag kikar gärna förbi.
  Med glada hälsningar Annette

  SvaraRadera
 39. Det vore jättekul att vinna en biljett till bokmässan, men tyvärr har jag inte råd med en tågbiljett till Göteborg. Ge biljetten till nån som har det! :-)

  SvaraRadera
 40. Hej!
  Så otroligt generöst, Kim!
  Tänk om fler vore som du!
  Några av mina favoritförfattare sitter i sina montrar enbart under torsdagen den 25:e men jag har inte råd med inträdet då.
  Vare sig jag vinner en biljett eller ej kommer jag att besöka dig i din monter på lördagen för inköp av dina fina böcker till barnbarn!
  Hälsning/Marianne

  SvaraRadera
 41. Hej, sände in en kommentar igår för att vara med och tävla.
  Det står att den är aktiverad, men jag kan inte se den.
  Ska jag skriva om den?
  MVH / Evamediaevakl

  SvaraRadera
 42. Hej Evamediaevakl
  Jag kan inte se din kommentar någonstans, du får gärna skriva om den om du vill vara med i utlottningen.
  Kram Kim

  SvaraRadera
 43. Hej Evamediaevakl
  Jag kan inte se din kommentar någonstans, du får gärna skriva om den om du vill vara med i utlottningen.
  Kram Kim

  SvaraRadera
 44. För alla presenter jag blundar
  när min födelsedag nu stundar
  Det enda jag vill ha e´
  till bokmässan en entre

  SvaraRadera
 45. Trevlig blogg! Jag är gärna med i din utlottning till bokmässan och kommer gärna o hälsar på i din monter för ett personligt möte med ännu en inspirerande författare.
  Mvh Jenny B

  SvaraRadera
 46. För alla presenter jag blundar
  nu när min födelsedag stundar
  Det enda jag vill ha e´
  till bokmässan en entre´

  Eva Forsmalm'
  Pilegården 1 C
  43635 Askim

  SvaraRadera
 47. Ursäkta ser nu att det blivit dubbelt, men Kim det förstår du ju att den ena kommentaren ska bort
  Först blev det ju ingen kommentar alls och nu blev det två
  Kram / Eva

  SvaraRadera
 48. Vill hemskt gärna vara med i utlottningen om en seminariebiljett.
  Besöker mässan varje år, men har aldrig gått på seminariet.
  Hälsningar Carina Andersson

  SvaraRadera
 49. Självklart vill jag vara med i utlottningen! Du fick mig ju att åka den allra första gången i mitt liv, och nu kommer jag att göra det varje år. Den här gången ska min dotter följa med för allra första gången och hon längtar oändligt mycket efter det. Det är till henne jag vill vinna en biljett. Så att hon också kan få uppleva bokmässans magiska värld på samma sätt som jag gjorde. Kram! <3

  SvaraRadera
 50. Hej! Jag är väldigt gärna med i utlottning av en inträdesbiljett till den alltid lika roliga och inspirerande bok- och biblioteksmässan.
  Hälsar Patrik Centerwall

  SvaraRadera
 51. Hej, jag vinner gärna en seminariebiljett. Har detta året börjat skicka in till förlag efter år av byrålådeskrivande. Inte utgiven... ännu alltså, men hoppets låga brinner starkt. Ett tillfälle att gå på seminarium på Bokmässan vore fantastiskt / Jeanette

  SvaraRadera
 52. Hej! Jag vinner gärna en inträdesbiljett till bokmässan. Det är bara att inse att jag inte har tid att gå på seminarier när jag har fullt upp med pluggande men ett snabbt (eller långt) besök borde jag hinna med.

  SvaraRadera
 53. Jag älskar bokmässan. Några av mina bästa stunder i livet har utspelats i seminariesalarna. Skulle gärna få möjligheten att uppleva fler såna stunder.
  /Renée

  SvaraRadera
 54. Hej! Jag har mailat dig och hoppas vinna en biljett eller seminariebiljett till fredagen :)

  SvaraRadera
 55. Klart jag vill vara med på utlottningen! Jag är lika glad för vilken som helst biljett :-)

  /Peter N

  SvaraRadera
 56. Hej Kim!
  Jag skulle väldigt gärna vilja vinna en biljett till bok och biblioteksmässan i år. Självklart besöker jag din monter och berättar att jag vunnit i så fall. Älskar fortfarande att läsa din böcker. Kram Cecilia

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!