Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 5 september 2014

Boksläpp Skräckresan med Titanic lörd 6 september 2014Nu har Skräckresan med Titanic anlänt från tryckeriet. Det innebär att boken kommer att släppas hos Akademibokhandeln Gleerups på lördag, 6 september.

Nu står den där i bokhyllan, tillsammans med alla andra böcker som jag har gett ut, de olika utgåvorna, de utländska böckerna och årets nya böcker, Rädda min lillebror, Anastasias öde och då äntligen Skräckresan med Titanic. Enligt läsarna en mycket efterlängtad bok.

Vet att Akademibokhandeln Gleerups som vanligt har mycket förmånligt erbjudande, om du köper två av mina böcker får du en tredje gratis, som upplagt för att kunna få alla de tre nya böckerna på samma gång.

6 september 11.00-14.00
signerar jag mina böcker hos
Akademibokhandeln Gleerups i Lund

Baksidestext på Skräckresan med Titanic:
Titanic går på ett isberg 23.40 söndagen den 14 april 1912, endast fyra dagar och sjutton timmar efter jungfruresans början. Två timmar och fyrtio minuter senare försvinner fartyget från havets yta. Det finns endast livbåtar till en bråkdel av passagerarna, resten hamnar i det iskalla, nollgradiga vattnet i Nordatlanten.

Theo och Ramona stirrade fascinerat på det gigantiska isberget som gled förbi. Det var så nära att de kunde sträcka ut handen och vidröra det. Isberget reste sig högt över dem och såg ut att kunna välta och krossa fartyget. Plötsligt skälvde däcket till under deras fötter, ett svagt skärande gnissel hördes.

Flera personer dök upp på däck, väckta av stöten och det ovanliga ljudet.

"Vi gick på ett isberg, där försvinner det bort i mörkret!" Theo pekade ut över havet, där endast den mörkare ytan gav en antydan om isberget.

"Det här fartyget är osänkbart, även om en liten skada har uppkommit klarar vi oss. Ni kan lugnt krypa till kojs", sa en besättningsman.

De flesta trodde på mannen, även Theo och Ramona, som gick tillbaka till sin hytt, medan klockan tickade vidare mot det ödesdigra klockslaget.

Om du inte har möjlighet att komma imorgon, kan du fråga efter boken hos din bokhandlare så beställer dem hem den, annars finns boken att beställas på nätet, till exempel hos Adlibris och Bokus.

Hoppas dock vi ses på lördag!

Dagens rubrik på Kim M Kimselius Författarblogg är "Min älskade inglasade gång".

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.