Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 30 november 2014

Boktips: Mirell av Malin Nilsson en härlig bok som får dig att le


Mirell av Malin Nilsson

Det här är en bok som fick mig att le efter bara två rader, sedan fanns leendet kvar hela boken igenom. "Är säker på att du kommer att tycka om boken", sa författaren till mig, när hon fick reda på att förlaget skickat boken till mig. Malin fick rätt, jag älskade Mirell.

Mirell är en flicka som är magisk, i allafall tror hon det. Hon har köpt ett läppstift som får en groda att bli till en prins när man pussar honom. Det följer med en bruksanvisning med läppstiftet och Mirell tänker testa.

Hon har en favoritglänta i skogen. En morgon när hon vaknar känns det ovanligt bra, hon skyndar sig att hoppa upp ur sängen för att förbereda picknicken. Hon följer Den Vanliga Stigen, men den här gången blundar hon. När hon öppnar ögonen upptäcker Mirell att hon befinner sig på en helt annan plats än sin vanliga picknickglänta. Nu börjar äventyret.

För efter den dagen blir ingenting sig riktigt likt för Mirell, hon har mer magi inom sig än vad hon någonsin vågat tro på.

Det här är en bok jag sträckläste. Ett härligt språk som hela tiden för handlingen framåt och jag ville veta mer, vad händer? Hur ligger det till egentligen? Även om jag rätt tidigt gissade rätt ville jag ändå läsa hela boken.

Mirell är en charmig bok som är lättläst och jag ser fram emot att läsa mer om Mirells äventyr. Plus för de charmiga teckningarna och de gulliga bina som följer med genom varje sida.

En perfekt julklappsbok!

Den här boken har getts ut på Idus förlag. Jag har läst många av förlagets böcker den senaste tiden och tycker att förlaget har hög kvalité på sina böcker. Ser fram emot att läsa fler av deras titlar.Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Fråga efter boken hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.


För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!