Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 4 december 2014

Skrivtävling Priset är ett Stipendium

Nu har du chans att delta i en skrivartävlingen där priset är ett stipendium på 5.000 kronor. Det är Arbetarskrivares stipendium. Läs mer nedan.

Stipendium

Välkommen med ditt bidrag 2015
Föreningen Arbetarskrivare delar sedan år 1995 ut ett litterärt stipendium till en lovande skribent som ännu inte kommit ut med någon egen bok.

Priset kallades tidigare Fem Unga-stipendiet men heter numera Arbetarskrivares stipendium.Inriktningen är densamma: att belöna en icke etablerad författare för att inspirera till en fortsättning i föreningens anda. Det vill säga ett skrivande med utgångspunkt i arbetet med ett underifrånperspektiv och för att utveckla den svenska arbetarlitteraturen.

Priset är på 5000 kronor och delas ut på föreningens årsmöte. Om vinnaren inte är medlem i föreningen får den personen ett medlemskap under ett år som extra belöning. Bidragen kan vara noveller, dikter eller utdrag ur något större verk som inte varit publicerat tidigare. Det sammanlagda omfånget får inte överskrida 6 A4-sidor, med dubbelt radavstånd.

Stipendiekommittén önskar texter som skildrar:Dagens samhälleArbetsliv ochSociala sammanhang. Obs! De som söker stipendiet måste vara anonyma när texterna sänds in. Namn och kontaktuppgifter bifogas i ett slutet kuvert, med titeln på utsidan, och får inte öppnas förrän vinnaren är utsedd.

Insända texter returneras ej. Meddelande om vem som har vunnit kommer att finnas på Arbetarskrivarnas hemsidawww.arbetarskrivare.se i slutet av mars, samt i medlemsutskicket. Priset delas inte ut om inget av de insända bidragen anses hålla tillräckligt hög kvalitet.

Skicka ditt bidrag senast 15 januari 2015 till: 
Pelle Olsson
Bruksgatan 6
360 72 Klavreström. 

Med förhoppning om stort gensvar!

Föreningen Arbetarskrivares stipendiekommitté;
Författarna Victor Estby, Maria Hamberg och Pelle Olsson.

Lycka till!

Kika gärna in på SKRIVTÄVLING för att hitta fler tävling, samt Kimselius skrivtips eller Författartips för fler skrivtips.

Du hittar även skrivtips i min skrivbok Att skriva med glädje, som finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker.  Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!