Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 2 december 2014

"En helt fantastisk och spännande bok" Anastasias öde av Kim M Kimselius

Här kommer en fin recension av min bok Anastasias öde. Det är LexieLäser som har recenserat boken. Nedan kan du läsa vad hon tyckte om den.Anastasias öde av Kim M Kimselius

Boktitel: Anastasias öde
Serie: Theo och Ramona (del 19)
Författare: Kim M Kimselius
Utgivningsdatum: 2014-08-14
Förlag: Roslagstext
Antal sidor: 292
Källa: Recensionsexemplar från författaren i utbyte mot en ärlig recension (tack så oerhört mycket!)
Köp här: Adlibris, Bokus
Betyg: 5 av 5
Från: 12+
Genre: Kapitelbok, äventyr, spännande

Handling:
Året är 1917. Anastasia är rädd, räddare än vad hon någonsin varit i hela sitt liv. Hon ber till högre makter om hjälp och plötsligt dyker en främmande person upp ur tomma intet framför henne.

2014 ser Ramona förvånat hur Theo upplöses och försvinner från auktionen av tsarfamiljens möbler. Han har rest i tiden, men vart? En gammal dam faller livlös ihop, ur hennes hand glider ett brev där det står: Till Theo Aurelius. Ramona förstår att lösningen till vart Theo har tagit vägen finns där.

Medan Theo hamnar mitt i ryska revolutionen försöker Ramona ta sig till honom. När de båda vännerna till slut möts blir återseendet inte alls som de har förväntat sig.

En resa i tiden till tsar Nikolaj II, tsaritsan Alexandra och deras fem barn, med Anastasia som huvudperson i berättelsen. Vad hände egentligen tsarfamiljen, blev de mördade, eller överlevde någon av dem? Ett fängslande historiskt äventyr.

Vad jag tyckte om boken:
En helt fantastisk och spännande bok som fick en till att inte vilja släppa den när man påbörjade läsningen.

Anastasia och hennes liv har jag varit intresserad av i många, många år och höjdpunkten kom när Disney gjorde filmen Anastasia. Jag älskade filmen och nu när jag hade sett att Kim M Kimselius hade skrivit en bok om Anastasia så blev jag riktigt glad och kände direkt att denna måste läsas.

Boken höll mig fängslad och på grund av det så gick det väldigt fort att läsa ut den. När den var utläst kände jag att detta var en fantastisk bok och om sanningen ska fram så känns detta som en bok jag kommer att läsa igen för så bra och spännande var den.

Jag rekommenderar denna bok till er, barn som vuxen, som vill läsa äventyrsböcker med inslag av historiska moment i.

Detta är andra boken som jag läst av Kim M Kimselius och jag har bestämt mig för att läsa alla böckerna i serien om Theo och Ramona :)

Tack Lexie för de fina orden. KramBlev du nyfiken på boken? Fråga efter boken hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!