Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 5 december 2014

Helgens alla signeringar

Nu är julsigneringarna i full gång. Den 28-30:e november var jag först hos Akademibokhandeln Gleerups i Lund på fredagen, sedan till Akademibokhandeln i Helsingborg, för att återvända till Gleerups på söndagen, julskyltningssöndagen. Här kommer jag att berätta om alla signeringsdagarna med foton. Dessutom får du veta var jag signerar kommande helger.

Akademibokhandeln Gleerups i Lund, har ständigt alla mina böcker i butiken. Där har jag fått en alldeles egen hylla med mitt namn på. Något som känns väldigt stort. Där säljer jag alltid många böcker vid signeringarna.

Här träffade jag för första gången min Facebookvän Elisheva som var på kort besök i Sverige över helgen. Normalt bor hon i Jerusalem och har svårt att få tag på mina böcker. När hon frågade hur mycket böckerna vägde, var jag glad att jag kunde ge henne exakta uppgifter på det. Förstår att det inte är lätt att ha för mycket packning när man reser långt.

På Gleerups mötte jag även det här härliga paret. Hon 82, han 86. Hon har varit historielärare och har skrivit några böcker. Han är professor i bibliska texter och har skrivit många böcker. Båda är oerhört historieintresserade.

Första gången jag mötte dem blev jag faktiskt lite nervös efter att de hade köpt böckerna och sedan berättade om sin bakgrund. Men de kom tillbaka nästa år igen, mycket nöjda med innehållet och fakta i böckerna. Sedan dess kommer de varje år och köper en rejäl laddning böcker. Den här gången blev det hela sex stycken. De hade svårt att bestämma sig, för egentligen ville de ha många fler.

Vi hade ett långt och trevligt samtal, där de tipsade mig om många olika historiska händelser som de tyckte jag kunde skriva om. De blev också oerhört intresserade av nästa års historiska böcker som jag håller på med: Tudor Rosen - Kampen om makten och Sveriges Pompeji - Sandbyborgs öde.

Efter signeringen skyndade jag iväg till Akademins Ordboksredaktion och fick lära mig många intressanta saker. Inte visste jag att det tog så lång tid att göra en ordbok. Fick höra om en av medarbetarna som under hela sin anställningstid, 25 år, hade arbetat med bokstaven S... Berättar mer om det i ett annat blogginlägg, samt visar foton från lokalerna.

En av de bästa sakerna med att vara runt och signera i juletid är att jag får se så många olika julgranar, jultomtar, tomteparader, höra julsånger och verkligen få känna att det snart är jul. Ibland längtar jag hem extra mycket, jag vill julpynta och göra julfint, men det får käre maken göra, eftersom jag inte finns där.

Den här fina kylskåpsdekalen fick jag av Elisheva från Jerusalem. Den sitter nu på mitt kylskåp här i skrivarstugan och jag tror att den får bli kvar här när jag reser hem till Blekinge, för den här dekalen hör liksom till Skåne nu.

Varje jul får jag en ny adventskalender hos Akademibokhandeln Gleerups i Lund. Jag får välja fritt bland alla de underbara, glittriga kalendrarna. Jag försöker alltid välja motiv som inte direkt hör julen till, eftersom jag hänger upp dem som tavlor på väggarna i Skrivarstugan. Det här är årets julkalender.

Lördagen började med en härlig soluppgång. Hundarna och jag gick på rätt lång promenad och njöt av solen innan det var dags för mig att köra till Helsingborg för att signera.

Allting stod uppdukat när jag kom till Helsingborg och jag hade inte ens hunnit ta av mig kappan innan jag hade sålt tre böcker. Här är mitt fan Caithlin med på bilden. Ser du högen med de böcker hon har köpt?

Så här fint var det skyltat i fönstret till Akademibokhandeln i centrala Helsingborg. Jag blir barnsligt glad varje gång jag ser mina böcker i ett skyltfönster.

Den här fina skylten stod och väntade på bordet när jag anlände. "Signerar sina POPULÄRA böcker" stod det på skylten. Jag log.

Rolluperna är på plats och jag är beredd att börja signera på allvar.

Dagen blev väldigt speciell för att det var så många fans som kom och hälsade på, nästan alla kom samtidigt, vilket också var mycket speciellt. Det fick bli två foton för att få med alla. Från början hade jag även Skräckresan med Titanic-rollupen stående bakom signeringsbordet, men jag flyttade ut den i entrén efter ett tag. Det var roligt att se folk stanna till, kommentera rollupen och sedan komma in och upptäcka att jag satt och signerade boken.
Fick även besök av författarkollegan Eva Ullerud som tittade in. Alltid härligt att få träffa läsare och kollegor på riktigt och inte bara prata med dem i sociala medier, eller mejl.

När de andra hade gått var Caithlin fortfarande kvar, för hon ville ha ett foto på bara mig och henne. Ännu ett...

Även Lexie kom på besök. Henne träffade jag första gången när jag var och signerade i Landskrona helgen dessförinnan. Lexie har precis upptäckt mina böcker och är så förtjust i dem att hon har skrivit att hon tänker läsa alla. Ja, hon har att göra ett tag, för nu har jag skrivit över 30 böcker.

Det blev en intensiv signeringsdag på Gleerups i Lund på julskyltningssöndagen. Tur att jag bokade den här extra signeringen, för det kom massor av folk. När det var som mest intensivt längtade jag efter mina medhjälpare från bokmässan, eftersom jag inte hann att prata med alla. Men så roligt det var. Nu har vi bestämt att jag ska ha som tradition att signera hos Gleerups på julskyltningssöndagen. Nu vet jag hur mycket folk det kommer.

Det kom en översättare som var intresserad av att översätta Tillbaka till Pompeji till italienska. Hon skulle presentera boken för sitt italienska förlag. Håll tummarna!

Ovanstående foto var det enda som blev taget igår, när jag står utanför dörren och väntar på att bli insläppt, för sedan var det full fart. Jag kom inte ens iväg när min signeringstid var slut, utan stannade tills det hade lugnat ned sig lite så jag kunde smita iväg. Hade ju en parkeringstid att passa.

Som vanligt hade min fan och vän Ann med sig en liten överraskning. Den här gången blev det julgodis och en underbar porslinstomte som nu står på bordet i min skrivarstuga.

Söndagen var härligt solig, ingen bitande vind, bara varmt och skönt. Innan jag åkte iväg till signeringen tog jag en härlig promenad med Pluto och Tudor.

Tickie är hemma med husse och jag tror att hon kommer att vara jättearg på bernerpojkarna när de kommer hem, för hon är den som brukar få följa med på julsigneringarna. Men i år var det Pluto och Tudors tur. Pluto är 9 år och jag vet inte om han finns till nästa jul, Tudor är 16 månader och så full av bus att jag måste träna honom mycket just nu.

Här ser du de kommande julsigneringarna. Hoppas vi ses vid någon av dem!

6 december 11.00-14.00 signerar Kim sina böcker hos Akademibokhandeln Jägersro center/Malmö 

7 december 11.00-14.00 signerar Kim sina böcker hos Akademibokhandeln Nova Lund

11 december 11.00-15.00 signerar Kim sina böcker hos Akademibokhandeln Gleerups i Lund

12 december 16.00-18.00 signerar Kim sina böcker hos Akademibokhandeln Nova Lund

13 december 11.00-14.00 signerar Kim sina böcker hos Akademibokhandeln Burlöv i Arlöv/Malmö

14 december 14-16 signerar Kim sina böcker hos Akademibokhandeln Killbergs i Löddeköpinge

Årets nya böcker är:


Skräckresan med Titanic.
Titanic går på ett isberg 23.40 söndagen den 14 april 1912, endast fyra dagar och sjutton timmar efter jungfruresans början. Två timmar och fyrtio minuter senare försvinner fartyget från havets yta. Det finns endast livbåtar till en bråkdel av passagerarna, resten hamnar i det iskalla, nollgradiga vattnet i Nordatlanten.

Theo och Ramona stirrade fascinerat på det gigantiska isberget som gled förbi. Det var så nära att de kunde sträcka ut handen och vidröra det. Plötsligt skälvde däcket till under deras fötter, ett svagt skärande gnissel hördes.

Flera personer dök upp på däck, väckta av stöten och det ovanliga ljudet.

"Vi gick på ett isberg, där försvinner det bort i mörkret!" Theo pekade ut över havet, där endast den mörkare ytan gav en antydan om isberget.

"Det här fartyget är osänkbart. Ni kan lugnt krypa till kojs", sa en besättningsman.

De flesta trodde på mannen, även Theo och Ramona, som gick tillbaka till sin hytt, medan klockan tickade vidare mot det ödesdigra klockslaget.

Anastasias öde:
Året är 1917. Anastasia är rädd, räddare än vad hon någonsin varit i hela sitt liv. Hon ber till högre makter om hjälp och plötsligt dyker en främmande person upp ur tomma intet framför henne.

2014 ser Ramona förvånat hur Theo upplöses och försvinner från auktionen av tsarfamiljens möbler. Han har rest i tiden, men vart? En gammal dam faller livlös ihop, ur hennes hand glider ett brev där det står: Till Theo Aurelius. Ramona förstår att lösningen till vart Theo har tagit vägen finns där.

Medan Theo hamnar mitt i ryska revolutionen försöker Ramona ta sig till honom. När de båda vännerna till slut möts blir återseendet inte alls som de har förväntat sig.

En resa i tiden till tsar Nikolaj II, tsaritsan Alexandra och deras fem barn, med Anastasia som huvudperson i berättelsen. Vad hände egentligen tsarfamiljen, blev de mördade, eller överlevde någon av dem? Ett fängslande historiskt äventyr.

Rädda min lillebror!
Gabriella blir inte glad över att ta hand om sin femåriga lillebror, Dennis, hela sommaren. Det enda hon vill är att få tälta med sina vänner.

Det får henne att hata sin lillebror. När de är på picknick häller Dennis myror innanför hennes tröja. Gabriella blir mycket arg. Hon binder Dennis vid ett träd och lämnar honom ensam i skogen.

Till slut får hon dåligt samvete och återvänder. Då är han borta! Gabriella får panik. Hon har läst i tidningen att kidnappare härjar i trakten. Är det dem som har tagit hennes lillebror?

Ute i skogen möter hon Lisa, som hjälper till i sökandet efter lillebror. Till slut råkar de själva riktigt illa ut när de tar upp jakten på kidnapparna.

Om du redan har köpt alla mina böcker, men inte fått dem signerade, är du välkommen att ta med dem så signerar jag dem för dig. Kanske kan du passa på att köpa en signerad bok i julklapp till någon du vill ska upptäcka mina böcker?

Ser verkligen fram emot resterande julsigneringarna. Nu är jag igång, full av energi och livsglädje. Kom och gör mina signeringar till lika roliga upplevelser som de du just har läst om.

Välkommen! 

Dagens rubrik på Kim M Kimselius Författarblogg är "Flow".

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!