Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 14 december 2014

Boktips: Att ge ut en bok av Peter Fowelin


Att ge ut en bok - Så gjorde jag av Peter Fowelin är en dagbok där du kan följa författarens arbete med att ge ut en bok, från allra första gryende tanken till färdig produkt.

För många år sedan fick jag ett mejl från Peter där han bad om råd. Därför var det med stor glädje jag höll hans första bok i handen, Mindfulness i klassrummet, den bok du får följa i Att ge ut en bok.

Att ge ut en bok - Så gjorde jag, är en charmig och lättläst bok. Här blandas glädje och sorg, tips och råd om författarskapet och bokutgivningens alla mödor. Ibland tittar livet in och förändrar alla planer. Att Peter tar upp det i boken förhöjer den, för det visar på att allt inte går på räls. Det gäller att vara beredd på det oförutsägbara när man lägger upp en tidsplan för sin bok.

Peter berättar hur svårt det kan vara att hitta rätt förlagsnamn, skillnaden mellan olika tryckerier och vilket som väger tyngst, priset eller närheten till tryckeriet. Du får ta del av Peters marknadsföringsplaner in i minsta detalj. Till slut blev namnet på förlaget Dana förlag.

Här hittar du många användbara länkar och till min förvåning, och glädje, hittar jag även ett tack till mig i boken. Tack Peter!

Sträckläste boken, det gick inte att sluta läsa, eftersom jag fick följa med Peter under fyra år då mycket hände. Det här är mer än en dagbok, det är ett bevis på att man kan om man vill. Det gäller bara att våga ta steget, våga be om hjälp och tro på sig själv.

Det här är en bok jag hoppas kommer att ligga i många julklappspaket i år. Rekommenderar den varmt!Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus .

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!