Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 20 december 2014

En underbar bok: Vad Milo såg av Virginia Macgregor


Vad Milo såg av Virginia Macgregor

Det här är en bok jag blev nyfiken på när jag såg omslaget. Blev därför mycket glad när jag fick den som recensionexemplar av Stimpla Publishing. Tack för det!

När jag slog mig ned i soffan på kvällen för att läsa boken blev jag direkt tagen av närheten till Milo, känslorna boken förmedlade, enkelheten och lättheten som flödade genom raderna. Jag flyttade mig från soffan till sängen, för det skulle bli en tidig kväll, dagen efter skulle jag iväg och signera mina böcker.

Milos värld uppslukade mig och jag tänkte hela tiden "bara ett stycke till/bara ett kapitel till". Till slut var det så lite kvar att jag tyckte jag lika gärna kunde läsa ut boken. Det blev ingen tidig kväll, den slutade efter midnatt istället. Under signeringen satt jag och gäspade och berättade om den fantastiska bok jag hade läst under kvällen/natten.

Det här är en bok som väcker tankar. Känslorna virvlar runt och är starka, även om de är skrivna i smått. Jag förälskar mig i den lilla nioåringen som vill förändra världen och som inte ger sig, trots att han har synproblem. När jag lägger ifrån mig boken känner jag mig varm om hjärtat och sorgsen på samma gång. Vad Milo såg väcker många känslor inom mig, det är en bok jag varmt rekommenderar alla som vill läsa något annorlunda. Det är en bok jag kommer att bära inom mig länge, jag älskar Vad Milo såg! Läs den!

Baksidestext till Vad Milo såg:
Milo formade tummen och pekfingret till ett litet titthål och höll upp det framför Als ögon.

Titta här igenom. Det är vad jag ser, typ, fast sämre.

Wow, det måste vara helt otroligt.

Milo ryckte på axlarna. Inte direkt.

Jag menar, du kan verkligen fokusera, eller hur? Jag kan slå vad om att du ser alla möjliga saker som andra människor missar.

Nioåriga Milo Moon har retinitis pigmentosa: hans syn blir successivt sämre och han kommer så småningom att bli helt blind. För tillfället ser han världen genom ett litet titthål och lägger märke till saker som andra människor missar. När Milos älskade gammelfarmor Lou blir dement och flyttar in på vårdhemmet Förgätmigej inser han snart att något inte står rätt till på boendet. De vuxna vill inte lyssna, så med vårdhemskocken Tripi och sällskapsgrisen Hamlet till hjälp bestämmer sig Milo för att avslöja missförhållandena och demaskera den lömska syster Thornhill.

Författaren Virginia Macgregor växte upp i Tyskland, Frankrike och England med en mamma som aldrig slutade berätta sagor. Från det att hon var gammal nog att hålla i en penna började hon att skriva egna berättelser. Hon är döpt efter Virginia Wolf och Virginia Wade, med förhoppningen att hon skulle bli antingen författare eller tennisproffs.

Virginia bor i Berkshire med sin man och dotter. Vad Milo såg är hennes första roman för vuxna.
Den får fem stjärnor av fem möjliga (önskar jag kunde ge den tio stjärnor).


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!