Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 31 juli 2015

Boktips: Nordens herrar av Bernard Cornwell

Nordens herrar av Bernard Cornwell

Författaren skriver så det känns som om jag är med om alla händelser som utspelar sig. Jag känner lukten av rutten tång, kämpar mig uppför hala klippor, känner hur ont det gör när händerna får sår av årorna. Ja, Bernard Cornwell är en mästare på att ta med mig tillbaka i historien.

Den här boken ingår i en serie som handlar om 800-talets England. Detta är tredje boken och jag väntar ivrigt på nästa. Böckerna handlar om Uhtred som blir tillfångatagen av danerna när han är barn. Han blir fostrad av en hövding, som om han var hans son, vilket formar honom mer till dan än saxare. Alfred den store är kung och Uhtred har svurit honom sin trohet, tros att han inte alls tycker om kungen.

Efter att ha hjälpt Alfred den store att säkra Wessex som ett fritt saxiskt herradöme reser Uhtred återigen norrut, den här gången för att frita sin styvsyster som hålls fången av den grymme vikingajarlen Kjartan i borgen Dunholm i Northumbria. Där möts Uhtred av kaos och krig. Han allierar sig med Guthred, en före detta träl, i hopp om att få hjälp med att belägra Dunholm. Men Uhtred blir varse att förräderi och svek kan vänta där man minst anar det, och han blir återigen tvungen att vända sig till sin motvillige allierade, Alfred den store.

BERNARD CORNWELL började skriva böcker när han flyttade till sin fru i USA, eftersom han inte fick arbetstillstånd. Han har gett ut närmare 50 böcker översatta till fler än 20 språk, bland annat om amerikanska inbördeskriget och Kung Arthur. Nordens herrar är den tredje delen i Cornwells populära romanserie om 800-talets England.


En bokserie jag varmt rekommenderar för den historieintresserade!

Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!