Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 29 juli 2015

Med en klump i magen... TudorRosen Kampen om makten

Jag har en klump i magen av saknad och sorg. Nu har TudorRosen Kampen om makten gått iväg till tryckeriet.

Boken som blev något annat än vad jag hade tänkt mig, eftersom min älskade pappa hastigt dog. Det här var en bok pappa hade sett fram emot att läsa. Vi hade pratat mycket om boken. När pappa dog försvann orden för mig och jag kunde inte skriva. Något som inte hänt tidigare, eftersom jag alltid har bearbetat mina känslor genom att skriva ned dem.

Till slut kom jag på att pappa skulle vara med i boken. Därför lade jag till en figur i handlingen, en person som kom att betyda mycket för mig under skrivandets gång. Nu känns det som om jag mist pappa ännu en gång, när jag lämnar ifrån mig boken och inte längre får försvinna bort i fantasin tillsammans med pappa. Inte längre får bearbeta sorgen och saknaden som jag har gjort i TudorRosen Kampen om makten.

Det är tur att jag alltid har flera påbörjade böcker att kasta mig över när en bok är slut. För mig är det allra bästa sättet att komma vidare, att skriva av mig allt.

Roxana Kaboli, som har följt mitt författarskap och läst alla mina böcker under elva års tid, har läst manuset till TudorRosen Kampen om makten. Det här är några av de ord hon har skrivit om boken:

"Det är svårt att släppa boken ifrån sig, vilket inte är konstigt. Kombinationen av intrigfylld tidsålder och skickligt författande, gör TudorRosen till den ultimata historiska äventyrsromanen."

Med andra ord är det inte bara jag som har svårt att släppa boken. Det ska bli spännande att höra vad alla andra läsare tycker om boken när den väl kommer ut i september.

Det har varit ett pressat schema och jag har arbetat alla veckans dagar, från urtidig morgon till sena kvällen. Nu gäller det att hitta lugnet och varva ned och börja arbeta normal arbetstid. Jag har levt med Tudorfamiljen och deras liv under några intensiva månader, jag har lyssnat på engelska ljudböcker om Tudorfamiljen, jag har läst svenska faktaböcker om Tudorfamiljen och jag har skrivit om dem.

Det här är min tjugonde historiska äventyrsbok, om än inte den tjugonde boken, för jag har skrivit betydligt många fler böcker i olika genrer.  Är faktiskt lite imponerad av mig själv, eftersom jag har lyckats hitta ännu ett sätt att skildra en historisk händelse.

Ändå sitter den där klumpen i magen, saknaden och känslan av förlust av något jag aldrig kommer att få tillbaka.

Jag skriver på...

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.