Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 27 oktober 2015

Sveriges Radio fyller 90 år och firas med en vandringsutställning

Sveriges Radio fyller 90 år och firas med en vandringsutställning

Igår var det dags för Sveriges Radios vandringsutställning att invigas i Karlskrona på Blekinge museum. Jag hade lyckan att få vara med på invigningen tillsammans med en hel del andra. Invigningstalare var Lisa Syrén.

Hon var ett riktigt energiknippe som inledde med att säga: "Så här stor trodde ni inte att jag var va?" Därefter berättade hon om minnen från alla sina år inom radion.

Hennes intresse för radio väcktes när hon var tio år och fick en gammal bandspelare med mikrofon. Syskon och grannarnas barn fick hjälpa henne att vara intervjuoffer och göra ljud, sedan tog hon med lyssnarna på en resa genom världen i sina inspelningar.


Hennes berättelse om mannen som ringde till radio och berättade om sin upplevelse från Estonia berörde mig djupt och jag hade inte långt från tårar. Min gammelmoster dog på Estonia. En person jag tyckte mycket om. När Lisa Syrén berättade hur mannen tappat greppet om sin hustru, för att aldrig mer återse henne, då fick jag bita mig i kinden.

Det var inte bara sorgliga saker Lisa Syrén berättade. Vi fick många goa skratt innan det var dags att gå vidare till Grevargården på Blekinge museum för att inviga utställningen om Sveriges Radios 90-åriga historia.

Där väntade förtäring och dryck och vi vandrade runt från den ena installationen efter den andra, ställde oss på fotavtrycken och lyssnade på minnen från flydda dagar: När Tyskland invaderade Polen, när Ingemar Stenmark vann, Abbas vinst vid Eurovision, Estelles födelse, när de första bananerna kom till Sverige under kriget och många, många fler händelser. Bland annat kunde man lyssna på Astrid Lindgren när hon läste Pippi Långstrump.

Eftersom jag vid debuten fick smeknamnet "Blekinges Astrid Lindgren" av media, tyckte jag det var passande att posera tillsammans med bilden av Astrid Lindgren, medan jag lyssnade på hennes röst.

Det var en minnesvärd kväll.

Om du är intresserad av att gå och se utställningen får du passa på, för den varar inte så länge innan den försvinner iväg till ny plats.

23 oktober – 8 november
Sveriges Radio 90 år! Utvalda Ögonblick

Minnesvärda stunder i radions historia framröstade av lyssnarna!
Utställningen visas i Grevagården!
Öppettider
tis-fre kl 13-17
lör-sön kl 11-16
Även öppen
mån 26/10 kl 13-17

Läs mer om Sveriges Radio 90 år.

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!