Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 26 oktober 2015

Tyckte du om Staden på andra sidan Kompassen? Nu kommer efterföljaren

 Staden på andra sidan Fjäderpennan

Har du följt med Markus och Matilda på deras äventyr i Staden på andra sidan Kompassen? Snart kommer efterföljaren Staden på andra sidan Fjäderpennan.

Nu har Mats Minnhagen gjort den första grova skissen till omslaget, vad tycker du om det? Jag tycker det är helt suveränt! Längtar efter att få se det i färg! Så här såg förra omslaget ut, Staden på andra sidan Kompassen:


Baksidestext till Staden på andra sidan Kompassen

I en grotta upptäcker Markus något som liknar en stor skimrande såpbubbla. Den ser skrämmande farlig ut och han törs inte komma nära den.

Plötsligt dyker en främmande person upp i grottan. Det är Matilda, en äventyrlig flicka, som inte är rädd för något. Markus vill inte visa sin rädsla, utan sträcker fram handen mot bubblan och vidrör den.

I samma ögonblick börjar äventyret för dem båda, för bakom bubblan väntar en magisk och skrämmande värld.

Här är några röster om Staden på andra sidan Kompassen:
"Den här boken fångade mig. Jag kände genast igen mig i huvudpersonen Markus. Varje gång han blev rädd blev jag rädd, varje gång han blev glad blev jag glad. Kim, författaren, har verkligen lyckats fånga mitt intresse för att läsa vidare i boken. --- Detta är en typiskt fantasybok. Om du själv gillar att skriva så kan jag rekommendera den här boken för att du ska bli inspirerad till att skriva liknande böcker.Tack Kim för en fantastisk bok!" Theo Areklätt

"Denna bok har jag läst tillsammans med mina barn som är 6 och 8 år. Både barnen och jag har levt oss in i Marcus och Matildas fantastiska äventyr i en främmande och förtrollad värld som behöver deras hjälp. Ibland har det nästan känts som att vi varit där själva och det har gett upphov till många både spännande och viktiga diskussioner.
Ett stort plus har varit bokens korta kapitel då de öppnat upp möjligheten till mysiga lässtunder lite när som helst under dagarna. Vi har dessutom hunnit läsa en liten stund på kvällen även om det varit ovanligt stressigt och glädjen i barnens ögon när vi kunnat läsa ett kapitel till under de kvällar då det funnits tid och ork är obeskrivlig.
Kim har verkligen lyckats fånga oss med sitt språk och sitt sätt att berätta en spännande historia från början till slut. Vår läs-och lyssnarglädje har fått sig ett rejält lyft och vi ser verkligen fram emot att läsa fortsättningen!" Lea Kjellin med barnen Yrsa och Alex

"Kimselius har skrivit en mycket spännande fantasybok som i mångt och mycket även påminner om en saga. Hon kan verkligen konsten att skriva en blandvändare." Jenny Holmström på Havsdjupens sal

"Det är svårt att inte läsa ut boken i ett nafs, eftersom det nästan hela tiden förekommer överraskande händelser och rafflande gåtor som kittlar nyfikenheten... När boken är slut så blir man sugen på att läsa mer." Fil.mag. Sandra Petojevic

"Den var väldigt svår att lägga ifrån sig och kapitlen hade lagom längd." Pernilla och Vera Gunnarsson

”Läste nyss ut Staden på andra sidan och måste säga att den är otroligt bra skriven, blev glad när jag läste att det kommer fler böcker i denna serie!” Emma Sanderson

Läs fler recensioner av Staden på andra sidan Kompassen.

Kramisar Kim


Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

2 kommentarer:

  1. Mycket snygg komposition på omslaget till Fjäderpennan! Och jag gillar titeln också!

    SvaraRadera
  2. Hej Sandra

    Tack så mycket! Jag ser fram emot att få det färdiga omslaget.

    Kram Kim :-)

    SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!