Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 18 december 2015

Boktips Sekten på Dimön av Mariette Lindstein Sekten på Dimön av Mariette Lindstein

När jag tog boken i min hand var den skrämmande tjock, över 500 sidor. Ett recensionsexemplar. Omslaget är fängslande och på nätet har jag hört talas mycket om boken, utan att ha läst vad andra tyckt om den. Jag vill bilda mig en egen åsikt. Jag börjar läsa.

Jag läser om Sofia Bauman som precis har tagit sin universitetsexamen när hon lyssnar på ett föredrag av Franz Oswald som berättar om sin lära ViaTerra. Hon bjuds in att besöka Dimön och herrgården där Franz Oswald håller till. Rörelsen ViaTerra visar sig ha dragningskraft på kändisar och makthavare i höga positioner. Sofia charmas av hushållet på herrgården, av kändisarna och framförallt av Franz Oswalds karismatiska charm.

När hon får erbjudande om att bygga upp biblioteket på herrgården nappar hon direkt. När höstdimman väver in ön i ett töcken, när murar med taggtråd och elstängsel byggs runt området, när mobiltelefoner och datorer förbjuds börjar hon ångra sitt beslut. Franz Oswald styr hushållet med järnhand och låter ingen slippa ur sitt grepp. Ingen har någonsin lämnat ViaTerra levande.

Det här är en skrämmande bok om en verklighet som många upplever. Jag har tidigare läst böcker om sekter, även de var sträckläsningsböcker, eftersom jag vill veta hur det går. Samtidigt ställer jag mig frågande till hur folk kan gå med i sekter. Men efter att ha följt Sofia Bauman förstår jag. För det som verkar som en guldskimrande vardag utåt sett, visar sig vara något helt annat när sektledaren väl har fångat personen i sitt grepp.

En riktigt, riktigt bra bok som jag hoppas blir film. Det är inte bara spännande skönlitterär läsning, det är bra språk, miljöskildringar och skrämmande personporträtt. En gastkramande thriller som håller dig i ett järngrepp tills boken är slutläst!Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.