Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 14 december 2015

"Det här är en fantastisk skrivkursbok, fullmatad med fiffiga tips och personliga betraktelser" Att hitta glädje i skrivandet
Sandra Petojevic om Att hitta glädje i skrivandet

"Har du skrivkramp eller känner du någon som har det? Då ska du genast införskaffa Att hitta glädje i skrivandet av Kim M. Kimselius som kommer att koppla in skrivhandens turbomotor! Fingrarna kommer att ivrigt greppa pennan eller hungrigt kasta sig över tangenterna, för det här är en fantastisk skrivkursbok, fullmatad med fiffiga tips och personliga betraktelser. 

Tänk igenom de ord du vill ha med på livets resa. Så börjar inledningen som nämner att den första skrivboken heter Att skriva med glädje, men den här klarar sig alldeles utmärkt utan den. Och så kommer man in i det underbara första kapitlet där Kim berättar om inspiration och vedermödor; att hon berättar om sin allra första bok som hon skrev när hon var åtta år gammal är fullkomligt lysande!

Där grundlades det samarbete som hon än i dag har med sin make. Men det finns även en ruskig händelse där en förläggare som ville förvandla Kims historiska äventyrsbok till en banal kärleksroman! Och efter detta spännande kapitel börjar så själva kursboken, från idé till färdig bok, och jag njuter av varje sida!

Kim upprepar vissa saker men det är medvetet gjort, det är som att få peptalk av en riktigt entusiastisk coach: Ja, du kan! Ge inte upp! 

Den här boken staplar inte fakta på fakta, men är ändå så full med nyttiga skrivregler och skrivtips som mycket personligt presenteras steg för steg. Denna bok är som en festmåltid för den skrivlystne, det finns bara ett par stickiga fiskben i anrättningen såsom ”stappla” istället för ”stapla” på två ställen, samt Goggle istället för Google. Men trots detta så får denna inspirerande skrivbok fem gyllene gåspennor av fem!" Sandra Petojevic

Tack snälla Sandra för den utomordentligt fina recensionen av min skrivbok.
Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?

Kramisar KimHär ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Även den går att beställa på nätet.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här
 
Jag med några av mina närmare 40 böcker.  Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!