Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 14 december 2015

Vill du vara med i en novellsamling, nu har du chansen

Det kom ett brev från Författarcentrum med en förfrågan från Pick a Pocket (PaP) De söker manus. Är du intresserad kan du läsa mer vad som gäller nedan:

Hej, jag heter Jonas Bergh. Jag är författare, och även redaktör för ett projekt som heter Pick a Pocket (PaP), gratis litteratur av hög kvalitet. 

Fyra böcker (antologier) kommer ut under 2016, de ska bestå av tidigare outgiven litteratur: prosa, poesi, noveller, deckare, serier, allt bra är välkommet, allt ska hålla god kvalitet.
Pappersboken kommer att tryckas i 30 000 ex och framför allt delas ut på centralstationerna i Malmö, Göteborg och Stockholm (samt caféer, flygplatser mm) och finansieras med annonser.


Pick a Pocket kommer också att finnas på nätet, där man kan ladda ner den som E-bok. De författare som vill kan även publicera längre utdrag än de som finns i pappersversionen.
Allt material måste kunna stå för sig själv och vi kommer mest att texter mellan fem-tolv sidor, men tänker också ha en längre text per bok, är den väldigt lång kan den huggas av om vi får tillstånd att publicera resten på hemsidan.


Jag är redaktör för projektet och den som slutligen bestämmer vilka bidrag som kommer med (längre fram tänker vi ha gästredaktörer). Tanken är att såväl etablerade som oetablerade författare ska medverka. 


Ingen ersättning kommer att betalas ut, men en publicering i Pick a Pocket är ett bra sätt att nå en stor publik. 


Vi håller på att ställa samman första boken nu och söker bra texter. Vi har redan fått in en hel del texter och alla kan givetvis inte vara med, men då projektet är tänkt att vara länge så finns chansen kvar även om du inte kommer med i första boken. 


Vi söker alltså manus. Skicka fem – tio sidor så återkommer vi om vi är intresserade eller vill läsa mer.


Materialet kommer (med mindre undantag) att publiceras i det skick som det skickas in, så dåligt redigerade, dåligt korrade manus är mindre intressanta.


Är du intresserad av att vara med? Har du frågor? Hör av dig till mig i så fall. Du kan skicka texter och frågor till manus@pickapocket.se eller jb23@spray.se Vi hörs! Jonas Bergh
 

Lät det som något för dig?

Lycka till!

Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?

Kramisar KimHär ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Även den går att beställa på nätet.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här
 
Jag med några av mina närmare 40 böcker.  Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!