Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 8 april 2016

Boktips Det lilla bageriet på strandpromenaden av Jenny Colgan


Det lilla bageriet på strandpromenaden av Jenny Colgan
När jag avslutade boken var mina spontana anteckningar: "Så bra bok! Älskade den! Underbara miljöskildringar!"

Det här är något av det bästa jag har läst på länge. En helt underbar bok. När jag avslutar den lever jag fortfarande kvar i den lilla fiskebyn där Polly hamnar efter att ha förlorat allt; jobb, bostad och pojkvän. Att hon hamnar på ön beror på att det var den enda plats där hon hade råd att bosätta sig. Jag känner stormarna ryta runt husknuten, jag vandrar på blomsterängarna fram till bikuporna, jag känner doften av saltmättat hav. Jenny Colgan har lyckats ta mig med till en annan plats för några timmar och jag är oerhört tacksam för det.

Boken handlar om Polly, men också om ön som lider av arbetslöshet och konkurser. Det är en by som håller på att avfolkas. Polly är storstadskvinna och gör allt fel, enligt byborna. Hon tar hand om en skadad lunnefågelunge, som det finns i tusentals. Veterinären råder henne att avliva den, men den blir hennes enda vän i en lägenhet ovanpå ett nedlagt bageri. Hon träffar fiskaren Tarnie och hans besättning, som hjälper henne bära in de fåtal möbler hon tagit med hemifrån. Som tack för hjälpen bakar Polly bröd, brer smörgåsar och bjuder besättningen på det. Något som inte ses med blida ögon av hennes hyresvärdinna som driver enda bageriet på ön. Kvinnan är gammal och köper in gammalt bröd från fastlandet. När ryktet om Pollys färska, välsmakande bröd sprids, besöker folk henne i hemlighet för att köpa bröd av henne.

Polly får tips om att biodlaren Hucks honung nog skulle göra bröden ännu mer välsmakande. På så sätt träffar hon den amerikanske, mystiske Huck och hans mycket rike vän Reuben. Då tar händelserna fart på allvar.

Det här är en helt ljuvlig bok som absolut inte gick att lägga undan förrän den var färdigläst. Till min lycka upptäckte jag att det snart kommer fortsättning på boken: Sommar på strandpromenaden. Den ska jag läsa så fort den kommer ut!

Lyckliga dig som ännu inte har läst Det lilla bageriet på strandpromenaden. Du har några härliga, avkopplande timmar framför dig. Läs den och må bra! Jag lovar, du kommer att sitta med ett leende på läpparna det mesta av tiden.


Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.