Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 7 april 2016

Bonniers Type And Talk tipsar om egenutgivning 13 april 2016

Egenutgivningen växer och blir allt mäktigare. Något som de stora förlagen har anammat och nu stöttar. Bonniers självpubliceringstjänst Type and Tell har nu även startat Type and Talk. Där kan du lyssna på föredrag om just egenutgivning. Kanske något för dig? Läs mer om föreläsningen nedan.

Type & Talk presenterar
Självpublicering - ett föredrag om nuläget och framtiden


När? 13 april klockan 18.00–19.30
Var? Bonnierförlagen, Sveavägen 56.
Pris? 100 kr, betalas i förskott via swish till 1236803175 (OBS skriv TT i meddelanderaden, annars kan vi inte hålla reda på att du betalat!) eller med kort eller swish på plats.
Anmälan? http://goo.gl/forms/oqGxu6jDgM senast 12/4!
Vi bjuder på kaffe och macka (veg)!

Vi vet att många av er är nyfikna på självpublicering och vill lära er mer om hur det fungerar. Därför lanserar vi nu Type & Talk, ett nytt koncept där alla som vill kan få ta del av kunskap om självpublicering, skrivande och allt annat som hör bokutgivning till. Vi kommer erbjuda allt från workshops och föreläsningar till onlinekurser och du behöver inte vara kund hos oss för att få delta. Vi inleder med ett spännande föredrag om självpublicering som fenomen!

Självpubliceringstjänsten Type & Tell lanserades i september 2015, där Lotten Skeppstedt är produktansvarig. En av hennes främsta arbetsuppgifter är att lyssna till vad skribenter behöver för att själva skapa och ge ut professionella böcker, något som alla – oavsett tidigare erfarenheter – i dag kan förverkliga genom Type & Tell!

Allt fler författare ger i dag ut sina böcker på egen hand, utan förlag. De betalar för tjänster som de vill ha hjälp med, såsom redigering, formgivning, tryckning och distribution. Författaren behåller alla rättigheter och bestämmer själv över sin bok – hur den ska paketeras, säljas och prissättas.

Lotten, som arbetat med skön- och facklitteratur på Bonnierförlagen sedan 2009, berättar att inställningen till och synen på självpublicerade böcker har förändrats i Sverige under de senaste två-tre åren.

– Traditionella bokförlag och bokläsare är mer nyfikna på självpublicerade titlar än någonsin tidigare. Både etablerade författare och oerfarna skribenter vågar testa att ge ut på egen hand – de har ju inget att förlora! I takt med att fler får upp ögonen för självpublicering sker en demokratisering av bokbranschen. Inte nog med att fler skribenter än någonsin tidigare i dag kan göra sina röster hörda – förra året var 2 av 10 bästsäljande titlar på Sveriges största nätbokhandel egenutgivna. Det vi ser är början på ny era inom svensk bokbransch och det är fantastiskt kul att Bonnierförlagen med Type & Tell omfamnar denna utveckling!

Har du funderat på att ge ut din bok själv? Är du nyfiken på självpublicering som fenomen både i Sverige och internationellt? Onsdagen den 13 april klockan 18 bjuder vi på en lägesrapport och frågestund om självpublicering med Lotten Skeppstedt hemma hos Type & Tell.

Varmt välkommen till en kväll med tema självpublicering!

Type & Talk är samtal, kurser, föreläsningar och workshops som presenteras av Type & Tell.Ha det så kul, berätta gärna vad du tyckte om föreläsningen. Tyvärr kan jag inte vara där och lyssna, eftersom jag är iväg och föreläser på annat håll.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Kramisar Kim

Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva 2016/2017. Boken finns fortfarande som e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Jag med några av mina närmare 40 böcker.  Foto Bertil Knoester.