Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 9 april 2016

Boktips Miniatyrmakaren av Jessie Burton


Miniatyrmakaren av Jessie Burton
En bok fylld av magi och levande människor som berör. Vad händer sedan? Det är känslan som hänger kvar när boken är slut. Jag vill läsa mer av den här författaren.

Berättelsens huvudperson är Nella Oortman som kommer till Amsterdam för att börja sitt nya liv som hustru hos den rike köpmannen Johannes Brandt. När hon anländer möts hon av hans bitske syster Marin. Det är först senare som Johannes dyker upp, med en mycket annorlunda brudgåva, en exakt kopia av deras hem i form av ett kabinettskåp. Nella blir ledsen, trots sina 18 år blir hon behandlad som ett barn av sin nyblivna man, när han ger henne ett dockskåp. Snart förändrar skåpet hennes liv. Hon tar kontakt med en mystisk miniatyrmakare som skickar pyttesmå figurer som visar  verkligheten i det stora huset på ett skrämmande sätt.

Nella inser att hushållet Brandt har många hemligheter, när hon upptäcker dem förstår hon i vilken fara dem alla svävar. Är det miniatyrmakaren som styr deras liv? Är hon nyckeln till allt det som händer dem?

Det här var en mycket annorlunda bok, som tar läsaren med till en tid då kvinnor inte hade något att säga till om, annat än genom sin far och sin man. Nellas kamp att göra sin röst hörd i ett hushåll som styrs av hennes mans syster, trots att det är Nella som borde vara den som bestämmer, är en kamp som berör. Jessie Burton skildrar skickligt människornas förakt och illvilja, samt den historiska tiden. Boken tar slut alldeles för fort, jag vill läsa mer och jag vill läsa det nu! Läs boken!!!


JESSIE BURTON [född 1982] är en brittisk författare som gjort enorm succé med sin första roman Miniatyrmakaren [The Miniaturist], som snabbt blivit 2000-talets bäst säljande brittiska debutroman. Boken har hyllats av kritikerna, fått en rad utmärkelser och jämförts med bland annat Donna Tartts Den hemliga historien och Tracey Chevaliers Flicka med pärlörhänge. Miniatyrmakaren kommer också att produceras i en påkostad dramaserie av produktionsbolaget som ligger bakom filmatiseringen av Hilary Mantels roman Wolf Hall. Jessie Burton är bosatt i sydöstra London. 

Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!