Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 13 maj 2016

Att göra under regniga dagar

Att göra under regniga dagar
Jag har hört att det ska regna i helgen... Efter veckor av vackert, soligt väder i Blekinge säger meteorologerna att vi ska få regn i helgen.

Vad tänker du när du ser och hör en regnprognos?

Jag tänker på att det inte kommer att vara något som distraherar mig från skrivandet. Visst kan jag ta med datorn och sitta ute i solen och skriva, något jag också gör med jämna mellanrum. Men solskenet lockar mig till att rensa ogräs i rabatten, måla staket och göra allt det där som man ska göra på en solig, varm dag. De dagar jag tillbringar mycket vid datorn för att skriva nya böcker.

Jag märker att många deppar för att solen ska försvinna. Gör inte det! Tänk på allt positivt istället, att naturen får något att dricka till exempel. Här i Blekinge är det rejält torrt och det talas om vattenbrist efter den snöfattiga vintern.

Eller tänk på att du med gott samvete kan sitta en hel dag och läsa, eller skriva. Jag läser när jag är ute i solen, genom att jag har Storytel på mobilen och avverkar böcker i en rasande fart den vägen. När jag är inne skriver jag.

När det regnar är det också perfekt att ringa någon du inte talat med på länge, samtalet kan bli långt, men det är helt okej när regnet smattrar mot rutan, eftersom du ändå har gott om tid.

Om det är skrivandet du brinner för och inte har skrivlust just den dagen, kanske du kan leta dig runt på sommarens alla skrivkursutbud. Frossa i dem och välj den som passar dig bäst.

Du kan också planera ditt framtida skrivande och sätta upp mål för när boken ska vara klar.

Researcharbete är perfekt för regniga dagar. Googla runt på nätet, efter resor till ditt researchmål, eller gå in på Wikipedia och Nationalencyklopedin och leta fakta.

Det finns massor att göra under regniga dagar. Nu har jag suttit och knattrat på datorn hela förmiddagen så nu ska jag gå ut och njuta av solen ett litet tag.

Ha en fin helg, oavsett väder.

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. 

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Kramisar Kim

Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva 2016/2017. Boken finns fortfarande som e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Jag med några av mina närmare 40 böcker.  Foto Bertil Knoester.