Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 9 maj 2016

Fin läsarkommentar om Tillbaka till Pompeji

 Fin läsarkommentar om Tillbaka till Pompeji

Ibland hittar jag kommentarer om mina böcker på de mest oväntade ställen. Den här gången var det på Unga Fakta, där jag svarar på frågor om skrivandet och böcker. Det var Hampus, 15 år, som hade läst boken och kommenterade, samtidigt som han ställde frågor.



"För cirka två år sedan läste jag din bok "Tillbaka till Pompeji" eftersom jag var besatt av den Italienska staden, sedan dess har hela mitt liv förändrats. Jag hade inget stort intresse för att läsa och skriva innan, men efter att ha läst nästan alla dina böcker har jag blivit motiverad. Att bli  författare är min största dröm.

Min fråga är, finns det något särskilt du gör för att få inspiration? Lyssnar du på musik eller läser du på mycket om det du skriver om (exempelvis Pompeji)? Jag inspireras själv mycket av musik, men jag vet inte riktigt vad jag ska lyssna på för att få rätt känsla i berättelsen. Har du några förslag?

Tack så mycket för att du svarar på frågorna som ställs och för att du har inspirerat så många inklusive mig. Hoppas att du har en bra dag."

Hampus 15 år på Unga fakta


Kan du ana hur glad jag blir över sådana här spontana ord? Det förhöjde dagen för mig.

Har du läst någon av mina böcker? Du får mycket gärna skriva till mig och berätta vad du tyckte om den. Då kanske dina ord också hamnar här på bloggen. Mejla till Kim M Kimselius.
 
Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. 

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!