Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 12 maj 2016

Svenska Dagbladets novelltävling för unga

Svenska Dagbladet lanserar ett nytt litteraturpris för dig som är ung. Du har chansen att vinna 10.000 kronor och få din novell publicerad. Missa inte den här chansen, du har hela sommaren på dig att skriva! Läs mer om Svenska Dagbladets novelltävling nedan:


Tävla i SvD:s novelltävling för unga
SvD lanserar ett helt nytt litteraturpris för dig som är ung och hungrig på att skriva berättelser. Ordet är fritt, så fatta pennan eller tangentbordet och skriv så det ryker!

I år firar den svenska tryckfrihetsförordningen 250 år och därför vill SvD uppmuntra unga att berätta en historia, självupplevd eller påhittad. Novellen kan handla om vad som helst, det finns inget särskilt tema – ordet är ditt.

Vinnaren belönas med ett diplom och en prischeck på 10 000 kronor. Dessutom delar SvD Junior ut ett hederspris på 5 000 kronor till bästa yngre författare upp till 12 år. Förutom prissumman kommer de vinnande författarna också att få sina noveller publicerade i SvD. För denna publicering utgår inget extra honorar.

Vi vill ha ditt bidrag senast den 16 september 2016 till e-postadressen lilla@svd.se. Uppge namn, ålder och adress när du lämnar ditt bidrag.

Vinnarna presenteras på Bokens dag den 14 november med kulturminister Alice Bah Kuhnke som prisutdelare på Oscarsteaterns scen.

Vill du ha inspiration? Kolla in våra artiklar om novellskrivande och SvD Författarskolan här på sajten. Där får du tips på hur du kommer igång med skrivandet.

Tävlingsregler
Alla upp till och med 15 år kan delta. Längden på novellen får vara max 5.000 tecken inklusive mellanslag. Ge novellen en titel och skriv gärna med punktstorlek 12 och radavstånd 1,5.

Juryn
Alla bidrag läses av SvD:s jury som består av författarna Jens Lapidus och Sara Bergmark Elfgren samt Lisa Bjärbo, SvD-medarbetare och författare, Lisa Irenius, SvD:s kulturchef, Stina Cederholm, chefredaktör SvD Junior, Cecilia Burman, redaktör SvD Läs & Skriv och Björn Hygstedt, SvD:s kommunikationschef.

Lycka till!

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. 

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Kramisar Kim


Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva 2016/2017. Boken finns fortfarande som e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Jag med några av mina 40 böcker.  Foto Bertil Knoester

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!