Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 3 maj 2016

Färgargårdens andar ett resultat av en skrivarkurs

Färgargårdens andar

När jag 2015 höll skrivarkurser under sommaren kom tanken till mig att jag skulle inspirera eleverna mer än att bara ge dem information på kursen. Vi skulle ge ut en novellsamling tillsammans. Intresset blev stort och de flesta nappade på mitt förslag. 

Det har skrivits en hel del noveller och kursdeltagarna har gemensamt arbetat med att bearbeta dem i våra hemliga Facebookgrupper. Nu är vi snart i mål. Omslaget är klart, några mindre justeringar bara, sedan träffas vi i sommar och arbetar igenom novellerna en allra sista gång innan boken går till tryck. I september kommer boken, Färgargårdens andar, att finnas i min monter B09:20 på Bok- och Biblioteksmässan i Göteborg.

Framsidan är gjord av en av kursdeltagarna, konstnären Raisa Uotila. Våra texter i förgrunden och Färgargården i bakgrunden. Om det är berättelserna som flödar i regnbågens alla färger, eller andarna, det får din fantasi bestämma.

Jag är just nu en oerhört stolt skrivkurslärare. Eleverna har överträffat alla mina förväntningar. Inte bara att de har skrivit noveller till vår gemensamma antologi, de har även fått bokkontrakt, litteraturpriser och flera noveller antagna till tidningar.

Boken kommer att finnas att beställa hos bokhandlarna och hos nätbutikerna.

Baksidestext till Färgargårdens andar:
Det är något magiskt med Färgargården. Direkt någon sätter foten innanför dörren börjar det hända saker. Människor passerar revy, livsöden flyter ihop och orden flödar. Vad hände egentligen här för länge sedan? Vad är det för speciellt med den gamla gården som gör att ingen lämnas oberörd?

Sjutton författare har inspirerats av atmosfären i det gamla huset och berättelserna har vuxit fram. Genom novellerna får du ta del av det förflutna och se vad som händer när varken fantasi eller ord sätter några gränser. Vem är det som fortfarande finns kvar i huset, efter flera hundra år? Läs, njut och försvinn bort i gränslandet mellan fantasi och verklighet.


Kimselius skrivarkurser
Vill du också gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius? Om du skulle vara intresserad av att gå en helgkurs under sommaren kan du läsa mer om skrivarkursen här. Kurserna hålls under juli månad, med ankomst fredag och avresa söndag. Om årets kursdeltagare också vill skriva en bok tillsammans, kommer det att bli en ny novellsamling nästa år, med kursdeltagarnas samlade alster.

Det finns även möjlighet för dig att gå en skrivarkurs på distans för mig.

Blev du nyfiken på boken? Boken kommer ut i september, då kan du fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den snart att förhandsboka på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. 

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim


Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina  40 böcker. Foto Bertil Knoester.

4 kommentarer:

  1. Vilken underbar ide och vad spännande att få läsa detta!

    SvaraRadera
  2. Hej Anki

    Tack, vad kul att du gillade min idé.

    Kram Kim :-)

    SvaraRadera
  3. Vilken rolig och inspirerande idé!

    SvaraRadera
  4. Hej Karin

    Kul att du tycker om idén. Självklart ska kursdeltagarna få känna sig som författare efter avslutad kurs. Speciellt när de skriver så här bra :-)

    Kram Kim

    SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!