Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 16 juni 2016

Island Game of Thrones Thingvellir och livet


Döden på Island och Game of Thrones
Igår skrev jag klart min historiska äventyrsbok Döden på Island. Under lång tid har jag levt i fantasin i samma områden där många av scenerna i Game of Thrones spelades in. Häromdagen såg jag sista delen av serien. Jag kände igen mig och hjärtat började bulta extra hårt, jag älskar Island.

Thingvellir
I Thingvellir, som du ser här på bilden, händer det många spännande saker i boken. Det är en fascinerande plats och jag är oändligt tacksam för att min isländska förläggare tog mig dit, och berättade om platsen, vid mitt första besök på Island 2009. Redan där och då började boken Döden på Island att spira inom mig.

Hur lång tid tar det att skriva en bok?
En fråga jag alltid får vid föreläsningar är hur lång tid det tar att skriva en bok. Från idé till färdig bok brukar det ta 1,5 till 2,5 år, brukar jag svara. Men ibland kan det ta längre. Snapphanar är en bok det tog 30 år från det jag kom på idén, skrev boken och tills den kom ut.

Döden på Island har också tagit god tid på sig för att se dagens ljus, sju år. Ibland måste en bok ligga och växa till sig. Jag bygger upp boken under många år och till slut är den klar inom mig, då är det bara att sätta igång och få ned orden i datorn.

Korrekturläsning
Idag håller jag papperskorrekturet i handen. Efter att under lång tid ha läst korrektur på skärmen, är det dags att sätta mig i en mjuk fåtölj och låta mig uppslukas av boken. Inte se stavfel, bara låta flödet och den röda tråden rinna igenom mig, se om boken håller så som den är just nu.

I det här skedet är jag alltid lite nervös. Som du vet skriver jag "Huller-om-Buller", vilket innebär att jag inte skriver kapitlen i den ordning de kommer i den färdiga boken. Därför är det extra spännande att läsa boken från början till slut idag. Jag riktigt darrar av iver. Det är bäst att jag stänger av datorn och sätter mig för att läsa.

Kramisar Kim

PS. Har just avslutat korrekturläsningen av Döden på Island och hjärtat bultar, kinderna är röda av upphetsning. Det här är bättre än bra, det här är superbra (som en av mina fans skrev om Mördande foto). Otroligt nöjd med boken. Nu kastar jag mig över Det osynliga folket på Island. DS.

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. 

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?


Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva 2016/2017. Boken finns fortfarande som e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Jag med några av mina 40 böcker.  Foto Bertil Knoester

2 kommentarer:

 1. Jag tror att detta kommer att bli en alldeles extra spännande bok!
  Kram
  Eva

  SvaraRadera
 2. Hej Eva

  Efter att ha korrekturläst hela boken idag instämmer jag i dina ord. Den här är superbra! Jättenöjd med boken.

  Kram Kim :-) <3

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!