Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 14 juni 2016

Skrivtävling Skriv en novell om kärlek

Äntligen har Hemmets Veckotidning utlyst sin nya novelltävling. I år ska den handla om kärlek. Nedan kan du läsa allt om tävlingen. Missa inte att klicka in på länken till Simon Ahrnstedts skrivtips, de kanske hjälper dig vinna tävlingen!

Skriv en kärleksnovell och vinn 10 000 kr!

En halv miljon läsare och en vinstcheck på 10 000 kronor! Det ligger i potten när vi utlyser årets novelltävling. Vinnaren koras på Bokmässan i Göteborg i september och de fem vinnande bidragen publiceras i Hemmets Veckotidning.

Juryn består av författaren Simona Ahrnstedt, chefredaktör Pia Ljungqvist och fictionredaktör Gunilla Wall. Tillsammans läser vi och pratar ihop oss om vilka bidrag som hamnar i final och så småningom vinner. Nu söker vi en förstapristagare och två andrapristagare!

Välkommen med ditt bidrag senast den 1 augusti. Vi kontaktar vinnarna personligen när de är utsedda.

Lycka till!


Tävlingsregler:
Skriv högst 12 000 tecken inklusive mellanslag. Novellen får inte ha varit publicerad tidigare.

Mejla in ditt bidrag på novellen@hemmets.se. Första gången du mejlar får du ett svarsmejl, men inte om du mejlar in fler bidrag. Så du behöver inte mejla igen och fråga om vi fått det du skickat.

* Senast den 1 augusti vill vi ha ditt bidrag.

* Vinnaren koras på Bok- och Biblioteksmässan i Göteborg den 24 september. Vi bjuder vinnaren på resa, övernattning, festmåltid och självklart inträde till Bokmässan.

* Vi förbehåller oss rätten att publicera de vinnande novellerna i Hemmets Veckotidning samt att kunna införa övriga insända bidrag mot sedvanligt honorar. Juryns beslut kan inte överklagas. Ev vinstskatt betalas av vinnaren.

* PS! Du få gärna skicka in flera bidrag!

Simone Ahrnstedt berättar vad en Romance är för något
Romance är en litterär genre som kan handla om och utspela sig var och när som helst. Den innehåller alltid en stark kärleksrelation och den slutar lyckligt. Romance skiljer sig (lite) från chick-lit och feelgood, men det är inga stenhårda gränser. Man kan säga att i en romance är fokus på kärleksrelationen, medan det i chick-lit kan handla om en kvinna som kanske har flera olika relationer. Ofta är det även mer fokus på shopping, arbetsliv och väninnerelationer, oftast i en storstadsmiljö, i en chick-lit. En feelgood-roman kan handla om annat än kärlek: en bokhandel, ett äkta par och så vidare. Här kan du läsa hela Simone Ahrnstedts inlägg i Hemmets Veckotidning. Många bra tips, missa inte dem!

Lycka till!

Kramisar Kim

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. 

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?


Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva 2016/2017. Boken finns fortfarande som e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Jag med några av mina 40 böcker.  Foto Bertil Knoester