Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 15 juni 2016

Summering av Min Stora Dag i Stockholm

Summering av Min Stora Dag i Stockholm

Som jag berättade i ett tidigare inlägg blev jag utvald till Min Stora Dag av ett sjukt barn, vars högsta önskan var att träffa mig, Kim M Kimselius, och få gå en skrivarkurs för mig. När jag berättade om det på Facebook, blev reaktionerna många bland mina författarkollegor och vänner. Ovanstående skylt, med barnets namn, var det första jag såg när jag steg in på Saltsjöbaden Grand hotell Spa.

Författarkollegor och vänners kommentarer om min medverkan på Min Stora Dag
Fantastiskt!
Vilken ära! Så fint också att du kan ställa upp.
Riktigt stort Kim!
Fan va häftigt, det är ju som att få högsta betyget som människa, med all rätt, i några minuter. Grattis till er båda!!
Underbart!
Vad otroligt fint!
Grattis vad kul. Det kommer bli en magisk dag för er båda.
Men åh! Tack för att du påminde mig om vad böcker kan betyda för barn. Hoppas ni får en underbar dag!
Vilken fantastisk upplevelse! Hoppas du och barnet får en underbar dag.
Vad fint!
Finaste kvittot på att vara betydelsefull! Vad toppar detta?
Vilken ära!
Ta med något att torka alla rörda känslor från ansiktet med 😉 Blir helt magiskt!
Vilken ära Grattis!
Stort. Hoppas att ni hade det trevligt och att barnet i fråga tar sig igenom sjukdomen och repar sig. Det är, trots allt, det allra viktigaste.
Du är så snäll och go Kim! Var alltid så. Hela livet!
Wow! :-) :') måste kännas smickrande och fint
Min Stora Dag, vad viktigt hur de satsar. Betyder mycket för många. 
Tänk att få vara någons högsta önskan! Det är stort!
Så fint Kim och så stort, både för barnet och för dig:) 
Oj vad härligt!!! Vilken heder!!!!
Så underbart.
Inspirerad. Jag gråter, dels av glädje, dels för att det finns så sjuka barn. Så glad att du får den här fina möjligheten att göra detta barns dag.
Det låter som ett underbart möte för er båda!
Barn väljer med hela hjärtat. Du är omtyckt och populär.   
                  
Min Stora Dag

Jag hade fått ett mejl med alla flygtider, hotellbokningar, taxiresor etc. Bland annat stod det att det skulle vara ett standardrum, med utsikt över gården. Därför var överraskningen mycket stor när jag klev in och den här synen mötte mig.

Inte nog med att jag hade ett magiskt sovrum, där fanns även en liten alkov med utsikt över havet, med en skön fåtölj. Jag hann tyvärr inte sitta så mycket i den, eftersom jag kom strax före 12.00 och jag skulle träffa barnet till lunch klockan 12.00. Sedan var jag igång till strax före 22.00.


Matsalen var magnifik! Barnet sa att det kände sig "kungligt" och det var inte utan att jag kände mig så också. Vilken betjäning och vilken miljö! Vi fick berättat för oss att de rika i Stockholm förr reste till Saltsjöbaden Grand hotell, tillsammans med sina tjänare och bodde där över sommaren. Det kan jag förstå.
 
Barnet var i fokus hela tiden och fick bestämma allt. Vi hade ett konferensrum där jag höll skrivarkurs, noga iakttagande barnet för att inte trötta ut det alltför mycket. När barnet utbrast "Nej, nu går vi och badar!" följde jag gärna med. Jag älskar ju att simma, som du säkert vet. När vi kom ned till poolen mötte oss den här synen.

Vi hade hela poolen för oss själva, i två timmar. Precis som vi hade i stort sett hela hotellet för oss själva. Vi såg bara två andra gäster. Nästa dag checkade det in 250 gäster, studentfest.

Där fanns även en bubbelpool, men den var tyvärr avstängd. Men efter att vi hade upptäckt alla knapparna på väggen i den stora poolen gjorde det inte så mycket, för där fanns både vattenfall (se nedan) och en del av poolen var en jättestor bubbelpool. Dessutom fanns det jetstream, något jag utnyttjade nästa dag.

 Här ser du vattenfallet, som gav skön massage åt nacke och rygg.

Stockholm och Saltsjöbaden visade sig från sin allra bästa sida. Det var varmt, runt 25 grader, alldeles för varmt att sitta i solen, så vi satt inomhus. Men mycket vackert att titta på.

Det kändes lite ödsligt att gå genom de långa korridorerna, eftersom det inte fanns några andra gäster (de kanske fanns där, men vi såg inga iallafall). Samtidigt gav det oss toppenservice. Alla var SÅ vänliga och hjälpsamma och gjorde allt vad de kunde för att barnet skulle få den allra finaste dagen någonsin.


Vi tillbringade hela dagen tillsammans, från 12 mitt på dagen till nästan 10 på kvällen, efter en fantastisk middag (måste säga att de hade supergod mat på hotellet, längtar efter deras hummersoppa). Jag var helt utmattad när jag klev in i rummet igen. Solen höll på att gå ned när vi tog farväl för natten. Pappan berättade att barnet hade sagt "Jag har lärt mig massor av Kim!" De orden gjorde mig glad.

Jag hade också kul och den respons jag fick av barnet, fick mig att känna att jag skulle vilja hålla skrivarkurs för en enda person fler gånger. Efter badet satte vi oss i en av restaurangerna, med havsutsikt och hade skrivarkurs. Muntligt den här gången. Vilket barn! Jag var så imponerad av kreativiteten och hur snabbt barnet kom med svaren. Lika mycket fantasi som jag och lika kvick med nya idéer. Pappan kom och fotograferade oss, han hade hört våra glada skratt och kunde inte låta bli att komma och titta till oss.

När barnet upptäckte en Steinwayflygel satte barnet sig på pianostolen, efter att noga ha ställt in den, sedan lät barnet fingrarna löpa över tangenterna med en rasande fart. Jag blev tårögd. En minikonsert av Mozart. Städpersonalen stannade upp och lyssnade, barnet fortsatte spela, med inlevelse och skicklighet.

Allt roligt tar slut, så även Min Stora Dag. Nästa morgon åt vi frukost tillsammans. Det kändes vemodigt och mycket sorgligt när limousinen körde fram, med sina vimplar MIN STORA DAG på  fronten. Dagen innan hade barnet fått skriva om åkturen med limousinen och då skrivit: "När jag fick höra att Justin Timberlake hade åkt i bilen precis före mig, kändes sätet plötsligt betydligt skönare."

Regnet vräkte ned, men limousinchauffören var laddad med paraply som han höll över barnet när det gick ut till bilen. Pappan fick klara sig själv.  Det var barnet som var i fokus. Som en kunglig person satt barnet i bilen, med öppen dörr och vinkade precis som de kungliga brukar göra. Mina tårar blandades med regndropparna.

Jag hade fullspikat program även denna dag och bodde ännu en natt på hotellet och fick ännu en vacker solnedgång. Inte heller denna dag fick jag värst mycket tid över, förutom att jag tog en simtur i poolen på morgonen innan frukost. Då hittade jag en liten robot som åkte runt i poolen och städade. Jag fick leta upp personalen som fiskade upp roboten. Jag ville ju inte gärna bli uppäten av den.

På kvällen när jag kom tillbaka till hotellet drogs jag till restaurangen och Hummersoppan. Nu hade de 250 gästerna kommit och serveringen gick långsamt. Efter en timmas väntan gav jag upp och gick för att lägga mig. Efter tio minuter knackade det på dörren. När jag öppnade stod en servitör där, med ödmjukt böjt huvud och sträckte fram en silverbricka. På den stod ett stort fat med jordgubbar, hallon och tryffel. Jag kunde inte låta bli, jag gav honom en stor kram. Han bad tusen gånger om ursäkt för att han inte hade hunnit med, men jag var så nöjd med min tallrik att det inte gjorde något. Han blev glad och gav mig en kram tillbaka innan han gick. Jag sparade allt på tallriken och åt till frukost, eftersom jag skulle bli hämtad med taxi redan 6.00. Ja, taxiturerna var en upplevelse i sig. Vilka trevliga taxichaufförer det finns på Stockholms Taxi. Vi diskuterade världshändelser, stort och smått och jag fick lära mig en hel del om andra kulturer och om Stockholm. Det var givande taxifärder.

Eftersom jag är van att alltid stiga upp tidigt, såg jag så här pigg ut innan jag gav mig iväg från hotellet, för att flyga hem till Blekinge.

Även för mig blev Min Stora Dag ett minne för livet och jag är glad över de nya bekantskaper jag gjorde under vistelsen. Jag lovar dig, Min Stora Dag, slutar inte här för barnet, det väntar nya överraskningar. Om det berättar jag en annan gång.


Kramisar Kim

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. 

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?


Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva 2016/2017. Boken finns fortfarande som e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Jag med några av mina 40 böcker.  Foto Bertil Knoester

6 kommentarer:

 1. Vilken underbar dag för er båda! Jag blir helt varm av att läsa om hur de ordnat allt för barnet och hur trevligt ni hade tillsammans. Fina Kim!

  Kram
  Eva

  SvaraRadera
 2. Åh, så underbart. Jag blir alldeles tårögd. Det verkar som ni båda hade en fantastisk dag.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Hej Eva

  Ja, det var det sannerligen. Vad mysigt att jag lyckades förmedla alla de känslor som strömmade genom mig under dagen.

  Tack vännen.

  Kram Kim :-)

  SvaraRadera
 4. Hej Nina

  Tack för din kommentar. Ja, det blev lika mycket Min Stora Dag, som barnets. För det här får jag nog bara uppleva en gång i livet, precis som barnet.

  Kram Kim :-)

  SvaraRadera
 5. Nu äntligen tog jag mig tid att läsa om ditt bidrag för Min Stora Dag. Vilken fantastisk upplevelse! Det måste ha varit extraordinärt både för dig och barnet. Helt otroligt. Och vacker miljö gör ju inte saken sämre.
  Kram och ha en härlig torsdag!

  SvaraRadera
 6. Hej Anna

  Tack för att du lät mig uppleva dagen igen när jag scrollade ned för att besvara ditt meddelande :-D

  Ja, det var verkligen en fantastisk upplevelse. Både för mig och barnet. Hoppas få återkomma till hotellet, fast jag tror inte det skulle bli samma sak. Skulle bara känna mig sorgsen.

  Kram och ha en fin midsommar.
  Kim :-)

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!