Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 18 juni 2016

Bästa Boktips Den som finner av Stephen King

Bästa Boktips Den som finner av Stephen King

Har berättat det förr, men det tål att berättas igen, jag är stor fan till Stephen King (och Dean Koontz) och har alla hans böcker. Nu har jag läst Den som finner, som är andra boken i en trilogi, den första hette Mr Mercedes.

Som vanligt lyckas King skildra alla människor, både stora och små, på ett sätt som gör att man känner sympati för dem. På mina skrivarkurser brukar jag säga att även de onda har något gott i sig, allt är inte bara svart och vitt. Stephen King är en mästare på att skildra just både vitt och svart, stort och smått, även de onda så att man känner sympati även för dem.

Många läser inte Stephen King för att det finns onaturliga inslag i hans böcker, men Mr Mercedes och Den som finner har inget onaturligt i sig, det är thriller, deckare och otroligt spännande böcker. Om du tidigare har dragit dig för att läsa Stephen Kings böcker av just den anledningen, tycker jag du ska läsa den här trilogin, jag lovar, du kommer inte att bli besviken.

Berättelsen börjar hos en författare som har dragit sig tillbaka. Han har skrivit tre böcker, som har blivit omtalade och fortfarande försörjer honom. Vad ingen vet, men många tror, är att han har fortsatt att skriva på berättelsen i skinninbundna anteckningsböcker, över hundra stycken. Det ryktas att han har böckerna hemma, och tillsammans med dem pengar, massor av pengar.

En kväll får författaren besök av tre män, två av dem är ute efter pengarna, den tredje är ute efter att läsa fortsättningen på böckerna. Skatten grävs ner. Alla tre råkar illa ut, vilket gör att ingen har  möjlighet att hämta skatten på tjugo år.

En dag, efter mycket regnande, står en sjuttonårig pojke, vid namn Pete Saubers, nere vid floden och funderar över livet, som just nu är ett rent helvete. De har inga pengar, eftersom hans far inte kan arbeta på grund av att han blev påkörd och fick benen förstörda av en Mercedes. Då rasar slänten och pojken får syn på en kista. När han öppnar den ser han att den är fylld av pengar och skinninbundna anteckningsböcker. Pojken känner igen berättelsen, eftersom författaren är obligatorisk läsning i skolorna. Han tar hem skatten och börjar läsa. När han börjar använda pengarna ställer det till problem.

När en av de tre männen släpps ur fängelset, den som bara ville läsa fortsättningen på böckerna,  börjar ett riktigt helvete för Pete Saubers och hans familj.

Läs den!!!
Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. 

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

4 kommentarer:

 1. Kul - tack för det tipset! Jag gillar ju också Kings böcker, men de här har jag missat.

  SvaraRadera
 2. Hej Marina

  Åh, då har du något att se fram emot. Imorgon tipsar jag om en av Dean Koontz böcker. Har du läst honom?

  Bamsekram Kim :-D

  SvaraRadera
 3. Det har jag, men det är många år sedan, under min största "skräckläsningsperiod" och jag har fortfarande ett gäng av hans tidiga böcker i hyllan.

  SvaraRadera
 4. Toppen, Marina! Har du haft "Skräckläsningsperiod"? Ja, det kanske jag också har haft, eller så är det bara att man läser vissa författare under en period. Jag försöker att blanda, men ibland kommer jag in på deckare, eller skräck, eller må-bra-böcker, eller rentutav hälsoböcker.
  Kram Kim :-)

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!