Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 24 juli 2016

Att skriva med glädje

Att skriva med glädje
Att skriva är för mig är detsamma som att andas. Att skriva med glädje är lika självklart för mig som luft.

Just nu håller jag på att uppdaterar min första skrivbok, Att skriva med glädje. Det tog lång tid för mig att fundera ut titeln på boken, men samtidigt var den självklar. Det behövdes bara att någon öppnade ögonen för mig. Det blev kära vänner till mig. Jag var hem till dem, med huvudet fullt av rubriktankar. Jag berättade om boken och de sa nästan i mun på varandra: "Det behöver du väl inte ens fundera över. Rubriken är självklar, eller hur?"


De sa inte ens rubriken, för i det ögonblicket blev rubriken väldigt självklar: Att skriva med glädje. Den lyste som eldskrift framför mig. Jag blev ivrig att skynda hem och jobba vidare med boken.

I våras tog boken slut. Min man, Jan, har alltid velat kunna säga att någon bok är definitivt slut. Det sa han om skrivboken, eftersom jag hade kommit ut med en ny bok om skrivandet: Att hitta glädje i skrivandet.

Jag gick med på hans förslag, även om det sved inom mig. När vi hade lagt ut att skrivboken, Att skriva med glädje, var definitivt slut fick vi många mejl. Folk jagade "med ljus och lykta", "ringde runt till varenda bokhandel", "sökte hos antikvariaten" och så vidare. De var helt galna efter boken, eftersom de hade hört så mycket gott om den.

Jag lyckades övertala maken att trycka om boken . Nu är det på gång. I september kommer Att skriva med glädje ut i nytryck. Såg att Bokus har tagit bort boken helt och hållet. Synd, för där försvann alla fina recensioner boken har fått...

Hoppas att de nya köparna är ivriga att gå in på Bokus och berätta vad de tycker om boken.

Älskar att arbeta med orden, med skrivglädje, skrivarkurser och handböcker i skrivandet. Jag älskar helt enkelt att vara författare, skrivkurslärare och föreläsare. Jag älskar att leva!

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. 

Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva september 2016. Boken finns fortfarande som e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Jag med några av mina drygt 40 böcker.  Foto Bertil Knoester

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!