Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 29 juli 2016

Ord som måste skrivas ner...

Ord som måste skrivas ner
Inatt vaknade jag av ord som pockade på att få skrivas ner. Tyst, jag måste sova, tänkte jag och försökte somna om. Men det gick inte. Till slut kapitulerade jag och tände lampan, tog fram skrivboken och skrev ner alla orden. Det var många ord. Medan jag skrev gick det första gryningsljuset över till morgon. Jag försökte somna om, men det var ingen idé. Min vanliga inre väckarklocka hade ringt och det var dags att gå upp. Kände mig lite som en zombie när jag gick morgonpromenaden. Hunden var däremot pigg. Bara +13 grader.

Andra ord jag gärna vill spara och skriva ner är kursdeltagarnas kommentarer om sommarens skrivarkurs. Några av dem har bloggat, andra har skrivit på Facebook. Nedan kan du läsa deras kommentarer. Viktiga ord för mig. Kanske blir du inspirerad?

Kims kurs var fantastiskt bra.
Gunnel Antoniusson på bloggen IVARTLAND har skrivit ett fint inlägg efter skrivarkursen, här får du ta del av en bit av det. Resten får du läsa på IVARTLAND.

Ibland måste man bara ta det där klivet rakt ut och våga. Det kändes som jag gjorde det, när jag i maj anmälde mig till en skrivarkurs. Innan jag började blogga, har jag aldrig haft en tanke på att skriva. Det har inte varit ”min grej”. Men det visade sig att jag tycker att det är roligt.

 
Jag hittade en av Kims skrivarböcker, ”Att skriva med glädje”, när jag sökte på nätet. Boken köptes hem förra hösten. Jag gillade hennes sätt att berätta, så jag anmälde mig till en av hennes sommarkurser. För att jag inte skulle ångra mig, betalade jag snabbt in kursavgiften.

Kim har skrivit ett 40-tal böcker. Det är historiska äventyrsromaner som läses av alla åldrar och är otroligt uppskattade.

Kursen hölls i Eringsboda, fyra timmars körtid. Jag packade bilen, vinkade Hej till sambon och for iväg mot helgens äventyr.

Kims kurs var fantastiskt bra. Hon ger allt för att de som går hennes kurser ska få ut det de vill och behöver av kursen. Det spelar ingen roll vilken genre man skriver i, kursen passar alla. Vi var många som skrev upp oss för nästa års fortsättningskurs. Det är det många som gör, så två av hennes tre kurser nästa år är redan fullbokade. Det säger en hel del om hur bra de är.
 

Den klickade, berörde och den uppslukade mig
Idel Strålstjärna har också skrivit om kursen. Hon skriver bland annat så här:

Kim M Kimselius skrivarkurs i Eringsboda. Den klickade, berörde och den uppslukade mig. Att hitta glädje i skrivandet - det måste väl ändå vara kärnan, essensen av allt skrivande. Eller?


 
Vår fantastiska coach, författaren Kim M Kimselius
Anni Svensson är flitig att blogga så fort hon åker från kursen. Här är en del av hennes inlägg från skrivarkursen.
Det är knappt jag tror det är sant, men den 22-25 september på bokmässan i Göteborg, kommer vår gemensamma antologi Färgargårdens andar att finnas med som ny bok i Kim M Kimselius och Roslagstexts monter B09:20 och även i Christina Johanssons och Joelsgården förlags monter. I boken är jag författare till tre noveller. Vår kursledare Kim och alla kurskamrater med ett stort antal fler noveller. Redan nästa vecka kan boken förhandsbokas på adlibris.com Så roligt! En dröm som går i uppfyllelse!

Helgen har varit helt fantastisk med ett grymt duktigt skrivargäng och vår fantastiska coach, författaren Kim M Kimselius. (Vill även du skriva så rekommenderar jag Kims kurser och boken Att hitta glädje i skrivandet.) 

Jag är på väg att verkligen uppfylla en av mina största drömmar och det är stort. Tror knappt det är sant.


Du gav mig energi, Kim M Kimselius
Jenny Holmström är duktig på att stötta sina vänner på skrivarkursen. Även hon bloggar. På sin nya författarblogg lämnar hon många bra tips och råd om skrivprocessen.

Efter helgens skrivarkurs, som leddes av Kim M. Kimselius, har jag fått massor av inspiration, energi och skrivglädje. Jag känner att det äntligen är dags att ta nästa steg.

Du gav mig energi, Kim M Kimselius. Hela kursen, men framför allt din energi, livsglädje och alla dina positiva kommentarer.  Känns som om jag har höjt mitt språk flera nivåer, bara genom att tänka på det du påpekade. Tack!


Rekommenderas!
Rose Carlmark har ingen blogg, utan skrev istället om skrivarkursen på Facebook.
Att få vara med på en skrivarkurs med en bästsäljande författare som Kim M Kimselius är såååå inspirerande. Hon delar med sig av all sin erfarenhet och skrivarglädje på ett helt fantastiskt sätt! Rekommenderas!


Det gäller att vara ute i god tid
Åsa Persson gick skrivarkurs för mig 2014. Trots bokkontrakt vill hon komma tillbaka. Så här skrev hon på Facebook: 

Har anmält mig till en fortsättningskurs för Kim M Kimselius imorse. Kursen är nästa sommar men det gäller att vara ute i god tid 😃


Som du ser är det viktiga ord för mig. Ord som lyfter och inspirerar. De får mig att längta till nästa sommar och nya skrivarkurser. Nu ska jag skriva, inspirerad av ovanstående ord.
 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. 

Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva september 2016. Boken finns fortfarande som e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Jag med några av mina drygt 40 böcker.  Foto Bertil Knoester

2 kommentarer:

  1. Så roligt och läsa allas tankar och tillägger att jag känner mig lyckligt lottad att få vara "barn av ditt författarskap". Kram underbara Kim.

    SvaraRadera
  2. Hej Idel

    Jag är glad att du tillhör dem.

    Kram Kim <3

    SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!