Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 28 juli 2016

Bra start på dagen

Fylld av energi
Vaknade till en ljuvlig, rentvättad dag. Ett stort regn hade dragit över oss under natten och var på väg bort. Solen kikade fram mellan trädkronorna och dofterna var bedövande.

I flera dagar har jag varit helt slut, nej, i flera veckor. Men idag vaknade jag full av energi. Kanske beroende på att jag känner att målet inte är ouppnåeligt, att jag kommer att få iväg alla fem böckerna i tid till tryckeriet: Att skriva med glädje, Tio misstag författare gör, Döden på Island, Det osynliga folket på Island och Färgargårdens andar.

Eller så beror det på att jag har sovit länge och gott och drömt ljuvliga drömmar. Självklart var de inspirerande och gav mig uppslag till en ny bok. Det verkar som om huvudet spottar ur sig idéer fortare än vad jag hinner skriva berättelserna. Bara det gör mig glad. Tänk att ha en outsinlig källa av ord att ösa ur. Det är en underbar känsla som fyller mig med energi.

Bilden ovan är från Tudors och min morgonpromenad. Tyvärr ser du inte tranorna på bilden, men de är där, mitt bland alla höbalarna. Varje morgon står tranorna där. Idag skrek de inte åt oss. De börjar nog känna igen oss nu.

Nej, nu ska jag fortsätta göra de sista ändringarna i böckerna och få ännu en bok klar idag. Här går det undan och det gör mig otroligt lättad.

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. 

Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva september 2016. Boken finns fortfarande som e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Jag med några av mina drygt 40 böcker.  Foto Bertil Knoester