Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 25 juli 2016

Magisk avslutning på skrivarkurserna 2016

Då var det dags för sista skrivarkursen för sommaren 2016. På grund av flera avhopp i sista stund var det bara fyra kursdeltagare, något som de tyckte var väldigt lyxigt och jag tyckte var rätt skönt. Här ser ni det glada gänget som går skrivarkursen vecka 29. Det här är en grupp ni kommer att få höra talas mer om. Mycket duktiga!

Direkt de kom på fredagseftermiddagen, och fick syn på den lilla sjön åkte baddräkterna på, och det blev ett dopp. Vattnet var varmt och det var 28 grader i luften. Det här blev en daglig rutin, det togs både ett, två och tre dopp varje dag.


Nerifrån bryggan är det vacker utsikt upp mot Färgargården. Mats som äger gården håller på att göra den ännu vackrare till nästa år.

Elena står i förgrunden till Färgargården.

Här är det Ulrika som just kommit från badet.

"Otroligt lyxigt att bara få vara fyra deltagare på kursen. Vi har fått mycket tid med Kim, vilket är ovärderligt. En kärleksfull och uppmuntrande atmosfär genomsyrade hela kursen." Ulrika Amador

Elena är från Ryssland och bjöd på rysk choklad. Pappren var så vackra att det var svårt att slänga dem.

Solen sken och det var helt underbart sommarväder, nästan för varmt, så vi fikade inne.

 Frukt och choklad. En perfekt kombination under skrivarkursen.

 Den här chokladen fick Jan och jag av Elena.

Hela gruppen samlad för kvällsfika på fredagskvällen, minuterna efteråt åker jag hem och lämnar dem ensamma.

Morgonen därpå mötte jag gruppen med gurkor i ansiktet. Kvällen innan hade de haft ansiktsbehandling.

"Det var en mycket inspirerande kurs. Mina drömmar blev sanna här. Jag var tillåten att vara mig själv. Ord och fantasin flödade ur mig. Kim har begåvningen att hitta nyckeln till det lås, som stängde in alla ord och fantasier som fanns inuti hennes elever. Hon frigör och ger vingar. Tack Kim!" Elena Persson
 
  De startade med morgongymnastik.

Jag fick många glada skratt när jag stod och tittade på och fotograferade.

Fyllda av energi satte de igång arbetsdagen, Ulrika och Helen

Monika och Elena. Jag som är van vid att få tränga ihop mig och mina papper hade ett alldeles eget skrivbord. Det kändes mycket lyxigt.


På lördagskvällen läser jag alltid deltagarnas berättelse. Den här gången bestämde jag mig för att sätta mig ute och njuta av kvällssolen och värmen.

Baddräkter som hängde på tork var det sista jag såg när jag åkte hem för kvällen.


Elena hade satt sig i skulpturparken utanför Färgargården och skrev för fullt när jag körde in på parkeringen på söndagsmorgonen.

Ulrika, Helen och Monika hade tagit ett morgondopp och satt ute och åt frukost.

I ögonvrån såg jag en vacker fjäril och var tvungen att fotografera den när den väl landat.

Efter en genomgång på söndagsmorgonen var det två timmars skrivtid där skrivkursdeltagarna fritt fick välja skrivplats. Elena valde kyrkogården. Här sitter hon på trappan till kyrkan.

Här har hon valt att sätta sig vid graven till Färgarn, Anders Olsson. Mannen som byggde Färgargården där jag håller skrivarkurserna.

Blekinges landskapsblomma står praktfulla vid parkeringen till Färgargården.

Monika har uppsökt skuggan för sitt enskilda skrivande...

...medan Ulrika passar på att bättra på solbrännan medan hon skriver.

Helen valde att sitta inomhus mest på grund av att hon hade sina Gula lappar fastsatta på fönstret.

Jag gick för att ta en kopp te och tittade till skrivkursdeltagarna genom fönstren.


Vi avslutade söndagens skrivkurs nere på båtbryggan. Här är det Elena och Monika.

Har har vi Helen. Ulrika passade på att ta en joggingrunda innan hon skulle resa hem, därefter tog hon ett sista dopp i sjön.

Det var skönt för mig att kunna sitta på bryggan och avsluta kursen. Något som normalt inte är möjligt när det är 10 kursdeltagare. Bryggan är annars en plats där många väljer att sätta sig för en stunds avskildhet under kursen.
 Vi tog med oss var sin kopp te. Här sitter jag på fören av båten med min tekopp på bryggan.

Här är Monika, Helen och jag, Kim M Kimselius


Elena hade alltid nära till skratt. När hon berättade en historia lät det som sanning. Men vi lärde oss snart på hennes minspel när det bara var fantasi.

"Kursen har varit över all förväntan. Den har gett handfasta förslag om hur man skriver en bok. Många intryck ska nu landa i min hjärna. En kurs att återgå till. Är bara i början av mitt skrivande. Inspirerande!!! Tack!" Monica Carlsson

"Ett hus som gjort för berättandet. Svalt och skönt inomhus när det är 30 grader ute. Det har varit mycket stimulerande dagar. Från att gå en skrivarkurs för skojs skull, har Kim sporrat mig till att faktiskt ta mitt skrivande på allvar. Fantastiskt att få ta del av all erfarenhet Kim har." Helen Carlgren


Det blev ett hastigt uppbrott från bryggan när det mullrade till och det här stora, hotfulla molnet dök upp. Det ser ut som knytnävar som stickar ut ur molnet. Trots att det var nära och mullrade för fullt kom det aldrig något regn. Det är som det brukar i Eringsboda på sommaren. Regnet liksom går runt den lilla byn.

 Här är jag utanför Färgargården.

Skrivkursdeltagarna skickade mig bilder från sina kvällar med ansiktsbehandling. På den översta är det banan och något annat de har smörjt in sig med, på den undre är det gurka.


Här är det banan. De såg vackrare ut dagen efter än med banansmeten i ansiktet.

Monika lyckades också fånga ett av gårdens spöken på bild. Vi lämnade Färgargården åt dess andar, för att komma tillbaka nästa sommar för nya skrivarkurser.

Färgargårdens andar föll sig naturligt att döpa första novellsamlingen till. Den är resultatet av 2015 års skrivkursdeltagares arbeten. Boken kommer ut i september 2016 och släpps på Bokmässan i Göteborg. Nästa år blir det Döden på Färgargården. Jag lovar dig, båda böckerna är mycket spännande och lite rysliga.

Här kan du läsa om första helgens skrivarkurs, vecka 27. Det är en grupp som kommer tillbaka år efter år.

Här kan du läsa om andra helgens skrivarkurs, vecka 28.

Är du sugen på att komma till Färgargården och dela skrivglädjen med andra är det dags att anmäla sig redan nu. Två av helgerna är redan fullbokade, bara åtta platser kvar på hela sommaren. Hoppas vi ses! Jag längtar redan efter nästa sommar och nya härliga skrivkursdeltagare. Kim M Kimselius skrivarkurs.


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. 

Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva september 2016. Boken finns fortfarande som e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Jag med några av mina drygt 40 böcker.  Foto Bertil Knoester

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!