Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 1 augusti 2016

Igår skickade jag två böcker till tryck

Igår skickade jag två böcker till tryck
Den här veckan ska totalt fem böcker skickas till tryckeriet. Igår blev två helt klara och gick iväg till tryckeriet. Idag när jag öppnade mejlen blev jag förvånad över att tryckeriet redan hade svarat. De arbetade även söndag visade det sig. Toppen.

Eftersom fem titlar går iväg samma vecka innebär det sannolikt att alla fem böckerna kommer samtidigt. WOW! Det känns otroligt mäktigt.

De två böcker som gick iväg för tryck igår var Att skriva med glädje, som är nytryck. En bok som varit populär och sålt mycket bra. Nu finns den snart ute igen, efter att ha varit slutsåld i ett halvår.


Den andra boken som har gått iväg till tryckeriet är Färgargårdens andar.

Det här är en bok jag verkligen ser fram emot. Ett projekt som jag gjort tillsammans med mina skrivkursdeltagare från 2015. De som aldrig får nog, utan går skrivarkurs efter skrivarkurs. Är imponerad av den höga kvalitén samtliga noveller håller och är mycket nyfiken på vad läsarna ska säga om boken.

Tre böcker är snart klara, bara finjusteringar återstår. 10 misstag författare gör, Döden på Island och Det osynliga folket på Island.

Som om jag inte hade tillräckligt att göra kraschade datorn igår. Jan säger att det beror på att jag är för snabb och förmodligen är det så. Jag skriver lika fort som jag tänker. De flesta tror inte på det när jag säger det, men det är faktiskt sant. När jag gick på högstadiet lärde jag mig skriva maskin, med rätt fingersättning. Sedan dess har jag knattrat på manuella skrivmaskiner, elektriska skrivmaskiner och datorer. Den som har lärt sig skriva på manuell skrivmaskin får upp hög hastighet på en datorer, eftersom tangenterna inte ger något motstånd.

Nej, nu måste jag jobba vidare för att hålla deadline.

Datorn har repat sig igen efter att ha fått vila en natt. Förmodligen protesterade den mot att få arbeta sju dagar i veckan, 16 timmar om dagen...

Jag börjar också protestera lite, men efter den här veckan är det dags att ta någon dag ledigt och försöka röja upp här hemma.

Ha en fin dag!

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. 

Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva september 2016. Boken finns fortfarande som e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Jag med några av mina drygt 40 böcker.  Foto Bertil Knoester

2 kommentarer:

 1. Grattis! Det måste kännas bra efter allt jobb du har lagt ner. Förresten känner jag igen det där med att skriva snabbt på datorn. Själv lärde jag mig skriva maskin på en Halda på 50-talet, sedan blev det elektrisk skrivmaskin på jobbet och så småningom dator. Vilken utveckling! Men det är, som du skriver, inte alltid man är vän med datorn.

  Hälsningar
  Birgitta

  SvaraRadera
 2. Hej Birgitta

  Tack! Ja, det känns underbart.

  Vad roligt att du har samma erfarenhet som jag har. Men det var lättare med skrivmaskin och tippex, de krånglade inte lika ofta som datorerna.

  Kram Kim :-)

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!