Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 3 augusti 2016

Provtryck två bokomslag

 Provtryck två bokomslag

"Aldrig mer!" Ord jag har sagt de senaste veckorna. Det beror på att jag har haft fem böcker att färdigställa innan första veckan i augusti. Nu närmar jag mig upplösningen av den här intensiva skrivperioden.

Igår fick jag provtryck på Färgargårdens andar och Att skriva med glädje. Ser mycket bra ut. När jag får omslagen på det här sättet känns boken nästan klar. Då börjar en intensiv längtan efter att få hålla boken i handen och sätta in den i min bokhylla. Men ännu är det inte dags.

Nu väntar jag på inlagan till böckerna. Alltså själva texten. Den ska då läsas igenom och godkännas. Därefter går böckerna i tryck och till bokbinderiet. Om fyra veckor ligger de här två böckerna på mitt bord och får mitt hjärta att slå fortare.

Det är härligt att ha eget förlag, att få följa hela produktionsledet. Eftersom jag både har jobbat på tryckeri och reklambyrå, samt givits ut på stort förlag, känner jag till alla led sedan tidigare. Nu har jag haft eget förlag sedan 2002 och varit etablerad författare sedan 1997. Tiden springer iväg. Över 40 böcker har det blivit på den tiden. Härligt!

Idag ska jag ha iväg 10 misstag författare gör, Döden på Island och Det osynliga folket på Island till tryckeriet. Imorgon ska jag vara lite ledig. Tror det skulle regna rätt mycket imorgon...

Huset ska städas. Vi väntar besök från Nya Zeeland. Vänner vi inte har sett på tjugo år. Ska bli oerhört roligt att träffa dem igen. Därefter är det bara att kasta sig över nästa bokprojekt, med ambitionen att sommaren 2017 inte ska bli lika hektiskt som årets.

Precis så sa jag efter förra sommaren, som var exceptionell eftersom jag hade två dödsfall i familjen och ändå klarade av att hålla deadline.

Jag ska göra vad jag kan för att slippa vara ute i sista minuten nästa sommar. Men det blir inte lätt. Jag har två beställningsjobb på böcker. Dessutom ska jag göra mina egna, inplanerade böcker. Sedan blir det ny novellsamling tillsammans med skrivkursdeltagarna. Oj, oj, oj. Redan nu ser sommaren 2017 ut att vara fullspäckad.

För att inte jobba ihjäl mig och gå in i väggen, tar jag en sak i taget och njuter av ögonblicken tillsammans med kattungarna, Tudor och maken.
Här får jag bra assistans av Troll, Trulsa och Tudor när jag sitter och korrekturläser Det osynliga folket på Island.
Nej, nu ska jag se till att få iväg böckerna.

Ha en fin dag!

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. 


Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva september 2016. Boken finns fortfarande som e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Jag med några av mina drygt 40 böcker.  Foto Bertil Knoester

2 kommentarer:

Eva Ullerud sa...

Vilken otrolig produktivitet! Tur att du har hjälp av de små. Katter kan vara mycket hjälpsamma, vår siamesdam har till och med lyckats lägga in nya program i datorn när hon har vaktat "kontoret" ensam.
Kram
Eva

Kim M. Kimselius sa...

Hej Eva

Tack! Skrattar gott åt din katt. Jan skojade med mig och skrev in "Jag är döden, sa Troll och Trulsa" i min dator när jag var iväg från den en stund. Det var då jag satt ute och skrev med kattungarna i knät.

Kram Kim :-)